Τόπος Να Ζεις: ανοιχτή συζήτηση για τη Δίκαιη Μετάβαση

2 Min Read

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 20:30 στην πλατεία Γιολδάση

Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον και τις εξελίξεις σχετικά με την αναπτυξιακή μετάβαση της περιοχής, διοργανώνει αύριο Τετάρτη στο στέκι της στην πλατεία Γιολδάση, η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Κίνησης για διάλογο με την κοινωνία της πόλης, ειδικά στο θέμα της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Μετάβασης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ και σε κλήθηκαν να μιλήσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Θεοδουλίδης, ο επιχειρηματίας και οικονομικός διευθυντής της εταιρείας «Προϊόντα Γης Βοϊου» Αλέξης Κωτούλας και ο Διευθυντής Προγραμμάτων της ΑΝΚΟ Τάσος Σιδηρόπουλος. Από την Δημοτική Κίνηση θα μιλήσουν τα μέλη της Λευτέρης Ιωαννίδης και Κώστας Δεσποτίδης και ο επικεφαλής της Χάρης Κουζιάκης.

Ερωτήματα όπως πως εξελίσσεται η Μετάβαση στην περιοχή, αν επαρκούν οι πόροι για την Μετάβαση, το μοντέλο διακυβέρνησης που έχει υιοθετηθεί, η τοπική πρόταση για την μεταλιγνιτική εποχή, οι εξελίξεις για την απολιγνιτοποίηση σε Ευρώπη και στο κόσμο, ο βαθμός συμμετοχής των τοπικών φορέων, θα τεθούν κατά τη διάρκεια της κουβέντας. Ταυτόχρονα, θα κατατεθούν και οι προτάσεις της Κίνησης επάνω στη Δίκαιη Μετάβαση.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του προγραμματικού διαλόγου της Κίνησης.

Μοιραστείτε την είδηση