Τα επόμενα βήματά τους αποφασίζουν σήμερα οι Ακρινιώτες

2 Min Read

Σε ενημερωτική συγκέντρωση καλεί τους κατοίκους ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ακρινής

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιχειρούμενη κατάργηση του νόμου της μετεγκατάστασης Ακρινής, θα ενημερώσει τους κατοίκους ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ακρινής σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου. Η ενημέρωση θα γίνει στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Πολύκεντρο» και αναμένεται με ενδιαφέρον.

Η κίνηση του υπουργείου Ενέργειας και της Κυβέρνησης να «περάσουν» στο νομοσχέδιο για τα νερά την κατάργηση του νόμου για την μετεγκατάσταση Ακρινής, έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων. Οι τελευταίοι πίστευαν πως μετά την δικαίωσή τους από το ΣτΕ και ενόψει εκλογών, η Κυβέρνηση δεν θα επιχειρούσε να «αγγίξει» το θέμα βλέποντας το ως «καυτή πατάτα» και πως όλες οι περαιτέρω ενέργειες θα γίνονταν μετά τις εθνικές εκλογές. Ωστόσο ο υπουργός Ενέργειας επέλεξε να συμπεριλάβει την διάταξη της κατάργησης του νόμου στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο κατά την τετραήμερη διαβούλευση δεν περιελάβανε την διάταξη.

Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, είχε δώσει τρίμηνη «προθεσμία» στα υπουργεία να υλοποιήσουν το νόμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Περιβάλλοντος και του Προέδρου Κώστα Πουτακίδη, στην αυριανή εκδήλωση θα γίνει «ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις εξελίξεις που προέκυψαν με την κατάθεση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προωθεί την κατάργηση της Μετεγκατάστασης της Ακρινής. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση