“Τα λεφτά πίσω” αν δεν λειτουργήσει το πάρκινγκ στη ΖΕΠ μέχρι τις 30/9 – Αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή από τη ΔΕΠΕΠΟΚ

3 Min Read

Ακριβώς κάτω απο το διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ βρίσκεται το ανενεργό -προς το παρόν- πάρκινγκ του Δήμου Κοζάνης, όπου μπορούν να παρκάρουν πάνω απο 90 αυτοκίνητα.

Η πρόταση για τη δημιουργία πάρκινγκ στο συγκεκριμένο σημείο, οικοδομικό τετράγωνο 11, υποβλήθηκε απο το δήμο Κοζάνης το 2011 και παραδόθηκε στη ΔΕΠΕΠΟΚ, η οποία ουσιαστικά σήμερα είναι αδρανοποιημένη, τον Ιούλιο του 2016. Το πάρκινγκ κόστισε περίπου 450.000 ευρώ, ποσό που θα πρέπει να επιστρέψει ο δήμος της Κοζάνης σε περίπτωση που το πάρκινγκ δε λειτουργήσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

- Advertisement -

“Σας διαβεβαιώ ότι η δημοτική αρχή έχει μια συνέχεια και με τον άλφα ή βήτα τρόπο το πάρκινγκ θα λειτουργήσει. Το ζητούμενο είναι πως παίρνονται αυτές οι αποφάσεις για τέτοιες επενδύσεις, ποια είναι η σκοπιμότητα και βάσει ποιων μελετών βιωσιμότητας γίνονται” λέει ο Αρίων Ζιάμπρας, πρόεδρος της ΔΕΠΕΠΟΚ.

“Δεν σας κρύβω ότι πολλοί μου έχουν εκφράσει την απορία ποιος θα παρκάρει εκεί δεδομένου ότι η Περιφέρεια διαθέτει χώρους στάθμευσης κι αυτή είναι μια εύλογη απορία που συμμερίζομαι κι εγώ” συνεχίζει ο κ. Ζιάμπρας.

Τώρα η δημοτική αρχή βρίσκεται στη διαδικασία να βρει τρόπους να λειτουργήσει το πάρκινγκ, το ετήσιο κόστος του οποίου υπολογίζεται να μην ξεπερνά τα 5000 ευρώ. Το πάρκινγκ δεν χρειάζεται προσωπικό, αφού είναι πλήρως αυτοματοποιημένο.

Απαίτηση της διαχειριστικής αρχής, όπως σε όλα τα έργα ΕΣΠΑ, είναι η λειτουργία του πάρκινγκ και τώρα ο δήμος βρίσκεται στη φάση αναζήτησης του καλύτερου μοντέλου. “Έγιναν επαφές με την ΠΕ Κοζάνης, έγινε πρόταση συνεργασίας με επιχείρηση, υπάρχει και η σκέψη πιλοτικής λειτουργίας στα άρια του κόστους ή ακόμα και δωρεάν. Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, αλλά προκρίνεται η λύση της δωρεάν λειτουργίας, με παράλληλη ευαισθητοποίηση των πολιτών που τώρα παρκάρουν παράνομα στον ποδηλατόδρομο και στις διαβάσεις πεζών απο τη δημοτική αστυνομία για ένα διάστημα” λέει ο κ. Ζιάμπρας.

Όσοι εργαζόμενοι και επισκέπτες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας και άλλων συστεγαζόμενων υπηρεσιών, παρκάρουν τώρα παράνομα επί των διαβάσεων, των πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων θα έχουν την ευκαιρία μέχρι το τέλος του 2016 να αλλάξουν τις συνήθειές τους και να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ του δήμου Κοζάνης.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση