Τα λόγια και τα… έργα της Περιφέρειας για τη φτώχεια!

3 Min Read

Μέρες που είναι, πώς να σχολιάσει κανείς την τόση υποκρισία;

Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 ο συνδυασμός μας με δελτίο τύπου αποκάλυπτε πως “Ένα τεράστιο πολιτικό, διαχειριστικό και ηθικό ζήτημα που αφορά τον τρόπο διαχείρισης δημοσίου χρήματος από τον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη αποκαλύπτει και πάλι ο συνδυασμός μας. Πρόκειται για το ποσό των 90.000€, που είχε διατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας για να εκτελεστεί από την Περιφέρεια μας πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας σε άπορους και άστεγους συμπολίτες μας και ζητείται πλέον να επιστραφεί καθώς το Υπουργείο διαπιστώνει πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Πρόκειται για μια υπόθεση που δεν αφορά κάποιο, οποιοδήποτε, έργο, αλλά τη στήριξη ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη βοήθειας για να επιβιώσουν.”

Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ αναρτήθηκε ρεπορτάζ με τίτλο “Στα όρια της φτώχειας το 17% του πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας”, όπου αναφέρεται αυτολεξεί ότι “όπως τόνισε ο κ. Γιαννακίδης, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε πληθυσμό 300.000 κατοίκων, υπάρχουν 50.000 άτομα που ζουν σε σχετική φτώχεια. Από αυτούς οι 30.000 είναι γονείς, τα 18.000 είναι παιδιά και 7000 παιδιά κάτω των 6 ετών. Ένα ποσοστό 17% του γενικού πληθυσμού της περιφέρειας ζει στα όρια της σχετικής φτώχειας, σύμφωνα με στοιχεία του 2015.  Ο κ. Γιαννακίδης μίλησε επίσης για το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα το λάβουν χιλιάδες άτομα πανελλαδικά και το εν λόγω περιφερειακό παρατηρητήριο θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αξιοποιεί τις διαθέσιμες δράσεις.”

Μάλιστα. Όλα αυτά φαντάζουν ικανοποιητικά, αλλά πόση εμπιστοσύνη να ‘χει κανείς σε ανθρώπους που διαπρέπουν στα λόγια και ελέγχονται ως προς τα έργα; (όχι από μας, απ’ το Υπουργείο μιας φίλα προσκείμενης κυβέρνησης)

Θα μας απαντήσουν ποτέ τι έγινε με εκείνα τα περιβόητα 90.000 ευρώ που αντί να ανακουφίςουν τους φτωχούς συνανθρώπους μας, πρέπει να επιςτραφούν στο Υπουργείο που τα ζητά πίσω γιατί, όπως λέει, δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες;

Λεφτά για τη φτώχεια ήταν και εκείνα, γι’ αυτό το 17% του πληθυσμού που ζει κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας στην περιοχή μας.

Αναμένουμε…

Συνέχεια πάντως θα υπάρξει και μάλιστα σύντομα.

Καλό Πάσχα, με υγεία, αγάπη και δύναμη για όλους.

                                                                                                                   Γεωργία Ζεμπιλιάδου

     Περιφερειακή Σύμβουλος

     Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Μοιραστείτε την είδηση