Τα μεγάλα λόγια…

2 Min Read

Την ώρα που γίνονται πράγματα και θάματα χωρίς συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και κυρίως ερήμην της αυτοδιοίκησης, τα μεγάλα λόγια και σχέδια για κλιματική ουδετερότητα και υδρογόνο κυριαρχούν. Ας φροντίσουμε πρώτα για τα άμεσα και τα σημαντικά, όπως η αποκατάσταση των εδαφών και στη συνέχεια θα τα βρούμε και με τα μεγαλόπνοα.

Άρθρο-σχόλιο για το μεγάλο θέμα που φιλοξενούμε σήμερα έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης και μέλος της Οικολογικής Κίνησης Λευτέρης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης στο μακροσκελές κείμενό του καλεί τους τοπικούς φορείς να βγουν μπροστά και να ανταποκριθούν άμεσα, προκειμένου η υπάρχουσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να βελτιωθεί.

Σύμφωνα με τη Μελέτη το σύνολο των εκτάσεων στις οποίες προβλέπεται να γίνουν επεμβάσεις κάθε είδους, θα φτάσει στο τέλος της δεκαετίας τα 126.326 χιλ. στρέμματα, αν και η αδειοδοτημένη περιοχή έχει έκταση 147.926 στρέμματα. Σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει στην περιοχή αυτή, αν αξιοποιηθεί, όπως περιγράφαμε με τον παράδειγμα της Πολωνίας πριν λίγες μέρες.

Η κριτική σε κάθε αρχή για να έχει νόημα πρέπει να είναι συνεπής και διαχρονική. Κοινώς να μην εμφανίζεται λίγο πριν τις εκλογές, γιατί έτσι χάνει το νόημά της. Αυτή είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν εύκολα οι νεόκοποι.

Πλημμυρίζει από κόσμο το Κουρί κάθε απόγευμα. Μετά την αποκατάστασή του, το αγαπημένο δάσος των Κοζανιτών έχει γίνει και πάλι σημείο συνάντησης.

“Υπάρχει αποφασιστικότητα για αποτελεσματικό έργο” δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Κάτω από την ίδια στέγη μπαίνουν όλες οι δημόσιες επενδύσεις. Το υπουργείο Οικονομικών και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομιών Νίκος Παπαθανάσης θα αναλάβουν να διαχειριστούν το «ποτάμι» των δημόσιων επενδύσεων της επόμενης τετραετίας, ύψους τουλάχιστον 70 δισ. ευρώ. Στον κ. Παπαθανάση παραμένει και η “προίκα” του χαρτοφυλακίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Κουβεντούλες – 29 Ιουνίου 2023

Μοιραστείτε την είδηση