Τα σκουπίδια της Κατερίνης διχάζουν τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας- Τη Δευτέρα νέα Γενική Συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ για την αποδοχή ή μη

2 Min Read

Στις 29 Αυγούστου θα γίνει εκ νέου η συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας για την αποδοχή ή όχι των απορριμμάτων της Κατερίνης για δύο χρόνια με όφελος 1,5 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε συνέλευση στις 22 Ιουλίου σε κλίμα μεγάλης έντασης που εκφράστηκε κυρίως με τη διαφωνία των δημάρχων Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου που τότε μίλησαν για δημιουργία «χαβούζας». Απο την άλλη πλευρά θετική είναι η εισήγηση της επιχείρησης όπως εκφράζεται απο το πρόεδρό της και δήμαρχο Βοίου Δημήτρη Λαμπρόπουλο και το γενικό διευθυντή Δημοσθένη Μαυρίδη οι οποίοι εκτιμούν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα περιβαλλοντικής και τεχνικής φύσεως και επιπλέον υπάρχει διαθέσιμος κατάλληλος χώρο στο Γ’ κύτταρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα 2 χρόνια διαχείρισης των απορριμμάτων (60.000 τόνοι) της Κατερίνης η ΔΙΑΔΥΜΑ θα εισπράξει 1,5εκ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν ως εξής:

– Υποχρεώσεις για ΦΠΑ έργων ΕΣΠΑ 2007-2013: 572.571 ευρω

– Προμήθειες εξοπλισμού κάδων ανακύκλωσης για όλους τους Δήμους της ΠΔΜ: 427.429 ευρώ

– Εξοπλισμός διαχείρισης απορριμμάτων στο Δ. Κοζάνης και στο Δ. Εορδαίας: 200.000 ευρώ (50% ο κάθε Δήμος)

– Αγορά κτιρίου για τη στέγαση της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: 300.000 ευρώ.

Σημείο τριβής εκτός της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης είναι και το γεγονός πως η τιμή ανά τόνο απορριμμάτων, που θα πλήρωνει ο Δήμος Κατερίνης θα είναι 31,5ευρώ, ποσό χαμηλότερο από τα 34ευρώ/τόνο, που πληρώνουν οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας στη ΔΙΑΔΥΜΑ.

Το ποιά πλευρά θα επικρατήσει θα το μάθουμε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μοιραστείτε την είδηση