Τάξη και ασφάλεια προέταξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

3 Min Read

Εγκαινίασε το νέο αστυνομικό σταθμό στο Βελβεντό

Την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ασφάλεια προέταξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στην ΠΕ Κοζάνης, όπου εγκαινίασε στο Βελβεντό το νέο αστυνομικό σταθμό. Μάλιστα, επισήμανε ότι η Κοζάνη, αλλά και όλη η Δυτική Μακεδονία είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την περιοχή, ενώ σημείωσε ότι «οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι, κι ότι οφείλουμε να ενώσουμε τις  δυνάμεις μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που μπορεί να υπάρξει απέναντι στη πατρίδα μας».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε, επίσης, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, το νέο κάμπους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ, το Δήμο Εορδαίας, ενώ το απόγευμα συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου για την ηλεκτροκίνηση.

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Το πρόγραμμα του κ. Θεοδωρικάκου περιλάμβανε επίσκεψη στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, όπου έλαβε μέρος σε σύσκεψη για θέματα ασφάλειας και καθημερινότητας του πολίτη. Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός δήλωσε ότι δίνουμε προτεραιότητα στο διασυνοριακό έγκλημα, ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της πανδημίας σε θέματα που σχετίζονται με την οικογενειακή βία και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Έκανε λόγο για ενίσχυση των εκστρατειών ενημέρωσης, ενώ  αναφερόμενος στο κομμάτι των υποδομών της ΕΛΑΣ στην περιοχή ανέφερε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται τα αστυνομικά μέγαρα σε Καστοριά και Γρεβενά, επιλύοντας έτσι ένα παλιό πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών στις δύο περιφερειακές ενότητες.

Στην Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε και τις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που ολοκληρώνονται στην περιοχή της ΖΕΠ Κοζάνης. Εκεί, τον υποδέχθηκε ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που καλείται το ίδρυμα να διαδραματίσει στην μεταλιγνιτική εποχή.

«Αντί να ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα, πρωτοπορούμε και δίνουμε ένα πρότυπο έρευνας και καινοτομίας» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος κατά την ξενάγησή του στις υποδομές του Πανεπιστημίου από τις οποίες δήλωσε εντυπωσιασμένος.

Στο Δημαρχείο Εορδαίας

«Μην έχετε καμία αμφιβολία πως ο Πρωθυπουργός δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την περιοχή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της συνάντησή τους με το Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Εορδαίας εστίασε στο θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης και της ανάγκης αυτή να γίνει πιο ομαλά μέσα από πιο ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα.

Όλγα Τουφεγγοπούλου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση