Τεχνικό κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Κοζάνη για την μεταλιγνιτική- Διαμαρτυρία απο την ΑΡΣΥ

2 Min Read

Τεχνικό κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας βρέθηκε τη Δευτέρα στην Κοζάνη, προκειμένου να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Αρχή για τη μελέτη που της έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τεχνική στήριξη της περιοχής για την μεταλιγνιτική περίοδο.
Στην ανοιχτή ενημέρωση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και αυτοδιοικητικοί και όπως ανέφερε ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Δημήτρης Μαυροματίδης εκ μέρους του Coal Platform “είναι μια καθαρά ενημερωτική διαδικασία σχετικά με το ποια θα είναι η τεχνική στήριξη που θα παρέχει η Παγκόσμια Τράπεζα, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην περιοχή για την μετάβαση σε μια πιο καθαρή ενέργεια”.
Όπως δήλωσε ο κ. Μαυροματίδης “εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε αιτηθεί την έναρξη της διαδικασίας. Εκπονείται το σχέδιο. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα που θα ενισχυθεί και συνεχίζουμε για να φτιάξουμε τον οδικό χάρτη σε μια σειρά πραγμάτων”.
Tην ίδια στιγμή ώρα έξω από το χώρο της εκδήλωσης μέλη της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΑΡΣΥ» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για την παρουσία της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Κοζάνη, καθώς και την πρόταση του πρωθυπουργού για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028.
“Θα δώσουμε τον αγώνα μέσα και έξω απο το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ήρθαν τα “κοράκια” της Παγκόσμιας Τράπεζας. Για τους 22.000 που θα βγουν στην ανεργία ποιος θα μας πει; Αυτά που μας τάζουν δεν αναπληρώνουν θέσεις εργασίας ούτε και εισόδημα στην περιοχή” ανέφερε εκ μέρους της ΑΡΣΥ ο περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Πράσσος.

 

- Advertisement -

Σωκράτης Μουτίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση