Τελετή στη μνήμη των αξιωματικών που σκοτώθηκαν ένα χρόνο πριν στο Σαραντάπορο με ελικόπτερο της αεροπορίας

1 Min Read


Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέστη την Πέμπτη 19 Απριλίου στην τελετή ονοματοδοσίας δύο αιθουσών του Στρατηγείου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, για την απόδοση φόρου τιμής στους δύο από τους πεσόντες Αξιωματικούς, που υπηρετούσαν στο Επιτελείο της και τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, έναν ακριβώς χρόνο πριν, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.
Συγκεκριμένα η αίθουσα τιμών μετονομάστηκε σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΙΜΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ», ενώ το αμφιθέατρο σε «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΘΩΜΑ ΑΔΑΜΟΥ».
Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Στρατηγείου, παραβρέθηκαν οι οικογένειες των εκλιπόντων, ο Διοικητής της Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, καθώς και το σύνολο του Επιτελείου της.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο του δυστυχήματος στην οποία εκτός από τις οικογένειες των θυμάτων παρευρέθηκε και η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέβαινε στη μοιραία πτήση και κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.
militaire.gr
φωτό: Ιntimnews.gr

Μοιραστείτε την είδηση