Τέλος κινητοποίησης για τους ιδιοκτήτες φορτηγών της περιοχής Ελλησπόντου – Μετά από 18 μέρες αποχώρησαν μερικώς δικαιωμένοι από την ΖΕΠ

2 Min Read

Μετά από 18 ημέρες κινητοποίησης, οι πενήντα και πλέον ιδιοκτήτες φορτηγών, από την περιοχή Ελλησπόντου, που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της ΔΕΗ αποχώρησαν από το διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη το απόγευμα της Δευτέρας, δηλώνοντας ικανοποιημένοι από το «ναι» της ΔΕΗ να συνεχίσουν εργασίες στα ορυχεία. Οι φορτηγατζήδες, διαμαρτύρονταν γιατί λόγω της μειωμένη εξορυκτικής δραστηριότητας δεν είχαν πια αντικείμενο εργασίας και ζητούσαν από την ΔΕΗ και το Υπουργείο Ενέργειας να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης εδαφών.

Μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας της Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης δεσμεύτηκε πως θα βρεθεί μια λύση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα έχουν αντικείμενο εργασίας. Μετά από επικοινωνία του ίδιου με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εταιρειών Αλέξανδρου Σαριανίδη, ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε πως τα φορτηγά θα δραστηριοποιούνται από εδώ και στο εξής στα ορυχεία περίπου 12 μέρες τον μήνα. Τα χρήματα που θα πληρωθούν θα προέρχονται από τον διαγωνισμό που μειοδότησαν με τον κ. Στάσση να δεσμεύεται πως θα εξασφαλιστούν και άλλοι πόροι από εργολαβικές εταιρείες.

- Advertisement -

Να σημειωθεί πως οι ιδιοκτήτες των φορτηγών εξακολουθούν να ζητούν την επίσπευση των εργασιών της αποκατάστασης εδαφών.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση