Θ. Μουμουλίδης: «Eκτιμώ πως ο χρόνος λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς θα συνδεθεί με τον χρόνο έναρξης λειτουργίας του Πτολεμαΐδα V» – Συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μαυρίδη

3 Min Read

Ο βουλευτής της ΠΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αντώνη Μαυρίδη στην ΕΡΑ Κοζάνης ερωτηθείς για την πρωτοβουλία των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης να συναντηθούν εκτάκτως με τον Υπουργό Ενέργειας, ανέφερε πως αυτή προέκυψε μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και «μιλούσαν» για κλείσιμο των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Καρδιάς. Διευκρίνισε ότι επρόκειτο για καθαρά πολιτική πρωτοβουλία με στόχο να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες ενός ενδεχόμενου κλεισίματος των ΑΗΣ , γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε εργαζομένους, στην τηλεθέρμανση Πτολεμαίδας και στην ήδη βεβαρημένη οικονομική πραγματικότητα της περιοχής.
Ο κ. Μουμουλίδης ανέφερε ότι η ελληνική πολιτεία εξακολουθεί να διεκδικεί έναντι της Κομισιόν λύσεις για τα ενεργειακά ζητήματα της χώρας, μέσα από ένα διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τελικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς.
«Η λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς διέπεται από την υπογραφή του 2016 και θα μπορούσε να αλλάξει μόνο μετά από νέα υπουργική απόφαση, εξέλιξη που – σύμφωνα με την διαβεβαίωση του υπουργού-, εκτιμάται ως απίθανη».
«Η περιοχή δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί και δεν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με φαινόμενα βίαιης αποβιομηχάνισης. Το υπουργείο παρουσιάζει στο διάλογο με τους Ευρωπαίους και νέα ενισχυτικά στοιχεία, που αφορούν στην λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς. Σε κάθε περίπτωση κάθε οριστική απόφαση θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της αποεπένδυσης. Εκτιμώ πως ο χρόνος ολοκλήρωσης της λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς θα συνδεθεί αυστηρά με τον χρόνο λειτουργίας του Πτολεμαϊδα V, εξέλιξη που θα επιτρέψει την ομαλή μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα».
« Υπάρχει ομοφωνία, υπάρχει ομοψυχία και κυρίως υπάρχει η δεδηλωμένη αποφασιστικότητα των βουλευτών και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικήσουμε , ό,τι είναι δίκαιο για την ομαλή μετάβαση της περιοχής στην επόμενη μέρα και στην μεταλιγνιτική εποχή την οποία ήδη διανύουμε».
«Όλα θα ήταν διαφορετικά, αν υπήρχε ενεργειακός σχεδιασμός, τον οποίο μετά από χρόνια, υλοποιεί υπεύθυνα και για πρώτη φορά αυτή η κυβέρνηση».
Τέλος σχολιάζοντας την ονοματολογία σχετικά με το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Μουμουλίδης παρατήρησε: « Ακούγονται πολλά ονόματα υποψηφίων για διάφορα αυτοδιοικητικά αξιώματα. Η συμμετοχή είναι σημαντικός παράγων της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών. Νομίζω όμως πως ζητούμενο δεν είναι μόνο τα ονόματα, αλλά κυρίως οι προτάσεις που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι ».
«Η περιοχή μας έχει συγκεκριμένα προβλήματα. Είναι μια περιοχή η οποία υπολείπεται άλλων περιοχών λόγω μιας σειράς συγκυριών. Χρειαζόμαστε την συνέχεια, όπου αυτή τεκμηριώνεται, χρειαζόμαστε καινούρια πρόσωπα, νέες ιδέες και νέες αντιλήψεις, κυρίως όμως χρειαζόμαστε συναίνεση σε βασικούς στόχους. Σήμερα είναι θολός ο κοινός στόχος. Πρέπει ως κοινωνία να συμφωνήσουμε, στο τι διεκδικούμε και πως οραματιζόμαστε το μέλλον».

Μοιραστείτε την είδηση