Θα παλέψουν για το όνειρο τους τα κορίτσια της Εθνικής του Handball

5 Min Read

Αύριο στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης ο σπουδαίος αγώνας της εθνικής

Αύριο στις 18:00 θα διεξαχθεί ο σπουδαίος και κρίσιμος αγώνας της εθνικής ομάδας γυναικών του Handball και το ΔΑΚ Λευκόβρυσης θα είναι για ακόμα μια φορά η έδρα για έναν διεθνή αγώνα, αυτή τη φορά, μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κροατίας. Οι αθλήτριες θα παλέψουν για τον στόχο τους που είναι η πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της εθνικής σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

Το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε., Αναστάσιος Πέτκος σημείωσε πως για ακόμα μια φορά αποφασίστηκε από κοινού να διεξαχθεί ένας αγώνας της εθνικής ομάδας γυναικών στην Κοζάνη και πως ανάμεσα στις συνεργασίες που έχει η Ομοσπονδία είναι και αυτή με το «Όραμα Ελπίδας», για την αύξηση δωρητών μυελού των οστών αναφέροντας πως θα βρίσκεται στο γήπεδο κλιμάκιο του συλλόγου για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού. Επίσης όπως και στον αγώνα που διεξήχθη με τη Βοσνία, κάθε γκολ της εθνικής ομάδας θα ενισχύσει οικονομικά το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» μέσω της ειδικής συμφωνίας με την Ο.Χ.Ε. «Θα ήθελα να ευχηθώ έναν καλό αγώνα και να κερδίσει η καλύτερη ομάδα, δηλαδή η δική μας» κατέληξε. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Παιδείας και Αθλητισμού, Όλγα Πουταχίδου υπογράμμισε πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που φιλοξενείται η Εθνική Ομάδα Γυναικών του Χάντμπολ και πως ως περιφερειακή αρχή στηρίζουν έμπρακτα τον αθλητισμό φιλοξενώντας τέτοιου επιπέδου αγώνες. «Υποδεχόμαστε για δεύτερη φορά και με ιδιαίτερη συγκίνηση την εθνική ομάδα και ευχόμαστε και ευελπιστούμε να μας δώσουν τις ίδιες συγκινητικές και σημαντικές στιγμές όπως έκαναν και στον αγώνα με την Κροατία και να τους δούμε όσο ψηλά τους αξίζει» τόνισε η ίδια.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Ιωαννίδης στάθηκε στον κρίσιμο αγώνα των κοριτσιών αλλά και στα λόγια του προπονητή που είχε πει πως ένας από τους στόχους επετεύχθη καθώς βρίσκονται ένα βήμα πριν την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. «Ελπίζω να είμαστε μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες του πρωταθλήματος, οι οποίες θα προκριθούν» τόνισε και κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο για να στηρίξει τα κορίτσια της εθνικής σε αυτή τους την προσπάθεια.  

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και χαρούμενοι που όλοι οι άνθρωποι έχουν κάνει την Κοζάνη, το σπίτι της εθνικής ομάδας χάντμπολ. Ο χώρος είναι πολύ οικείος σε εμάς και όλοι φροντίζουν να έχει η ομάδα ό,τι χρειαστεί. Μέσα σε ένα μήνα ερχόμαστε δεύτερη φορά στην αγαπημένη μας πόλη, για να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Κροατία. Έχουμε εκπληρώσει βασικούς μας στόχους αλλά από εκεί και πέρα πάμε για την υπέρβαση η οποία είναι η πρόκριση στο euro και τα κορίτσια μας έχοντας αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο γήπεδο. Ένα γκολ και μια απόκρουση έχουν πολύ μεγάλη σημασία στο τέλος που θα γίνει το ταμείο για τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες του ομίλου» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μενέλαος Δανήλος.  

Τέλος, η Μάγδα Κεπεσίδου αρχηγός της Εθνικής ανέφερε «είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που είμαστε πάλι εδώ, έχοντας στο νου μας τις νίκες που κάναμε τον προηγούμενο μήνα με τη Βοσνία. Η εθνική ομάδα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά στην ιστορία της σε μια πρόκριση στο euro και λέω τόσο μακριά γιατί νικώντας τη Βοσνία έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο ομάδες που είναι μέσα στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης και όλες θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ανεξαρτήτου αποτελέσματος με στόχο το όνειρο της πρόκρισης σε μια μεγάλη διοργάνωση». 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση