Θα προλάβουμε την 13η σύνταξη που μας τάζετε;

3 Min Read

Ομολογώ ότι πολύ μου κακοφαίνεται κ. Πρόεδρε που σας επιτίθενται, τόσον αγρίως, τόσες χιλιάδες άνθρωποι, στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης», για όσα είπατε σχετικώς με τις προοπτικές ανακούφισης του ασφαλιστικού μας συστήματος. Ανακούφισης που θα σας επιτρέψει να «ξεφύγετε» από την μέγγενη των δανειστών. Εγώ δεν το βρίσκω αξιοκατάκριτο το σχέδιο σας. Αντιθέτως μου φαίνεται ιδιαιτέρως λογικό και ρεαλιστικό. Όλοι εμείς οι συνταξιούχοι που είμαστε λίγο πάνω λόγο κάτω από το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας μας, είμαστε προϊόντα με ανοικτή ημερομηνία λήξεως. Μπορεί και αύριο, αν όχι και σήμερα.

Άρα λοιπόν εσείς ως καλός νοικοκύρης πράττεται άριστα να υπολογίζετε ότι, που θα πάει, κάποιοι από μας θα τα τινάξουμε οσονούπω, ώστε να πάψουμε να επιβαρύνουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα και να σας προσφέρουμε την άνεση μεγαλύτερου «δημοσιονομικού χώρου».

- Advertisement -

Το σωστό να λέγετε. Είναι ένας πολίτικος σχεδιασμός τα μάλα ανθρωπιστικός, ιδίως δε «προοδευτικός» και «αριστερός». Διότι αν εγώ τα τινάξω εγκαίρως, θα έχει η κυβέρνηση περισσότερα χρήματα π.χ. για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Άρα θα ωφεληθεί ο εγγονός μου.

Προφανώς, για την κυβέρνηση σας, θα ήταν πολύ καλύτερο «να την κάνουμε», κατά παράδεισο ή κόλαση μεριά, πριν από τα Χριστούγεννα. Διότι τότε, μας υπόσχεσθε ότι, από το «πρωτογενές περίσσευμα» του προϋπολογισμού, θα μας δώσετε πάλι ένα «μπαξίσι» που το ονομάζουν τα λιβανιστήρια σας, στην ΕΡΤ και τις φυλλάδες που σας στηρίζουν, ως «δέκατη τρίτη σύνταξη». Άρα όσο περισσότερο έχουμε «αραιώσει» οι «άνω των 70», όπως μας προσδιορίσατε κατά την συνέντευξη σας στην ΔΕΘ, τόσο το καλύτερο για τον Τσακωτό.

Έτσι θα τον ταπώσετε και αυτόν τον κύριο Ρέκλινγκ, του «ESM», που όταν έμαθε για τα ταξίματα σας, έσπευσε να δηλώσει ότι αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει (το τέταρτο μνημόνιο δηλαδή) τότε θα πάρουν πίσω τις ρυθμίσεις που σας έδωσαν για την διευκόλυνση του χρέους.

Κάντε μου μόνο μια χάρη κ. Πρόεδρε. Δεν την θέλω αυτή την «13η σύνταξη». Παραιτούμαι οικειοθελώς. Μπορώ να έχω και εγώ ένα «αντίμετρο»; Να ζήσω λίγο παραπάνω, ώστε να προλάβω να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές; Πείτε κάτι στον Καμμένο, που έχει άμεση επαφή με τα επουράνια, μήπως και πάρω μια παράταση. Σας ευχαριστώ. Ακόμη και για το ότι ζω ακόμη.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση