Θέμης Μουμουλίδης: “Άστοχη μονομερής και διχαστική η ενέργεια του κυρίου Κασαπίδη να καταθέσει ερώτηση, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης στην Ακρινή, για συλλογική λειτουργία»

2 Min Read

Με έκπληξη , αλλά και λύπη παρακολουθώ τις εξέλίξεις που ακολουθούν τις αποφάσεις της λαικής συνέλευσης της Ακρινής.

- Advertisement -

Έκπληκτος με την μονομερή ενέργεια του κυρίου Κασαπίδη να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Ενέργειας, για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση της λαικής συνέλευσης, επιχειρώντας έναν πολιτικό ιδιοτελή αδιέξοδο αυτοσχεδιασμό.

Μεγαλύτερη έκπληξη όμως προκαλεί το γεγονός πως ο κύριος Κασαπίδης, , αν και παραβρέθηκε στην αίθουσα για λίγα μόλις λεπτά στο τέλος της συνέλευσης, παρακάμπτει την πρόταση συναδέλφου του, για από κοινού κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, με προφανή στόχο την οικειοποίηση μιας συλλογικής πρωτοβουλίας.

Την προηγούμενη Κυριακή στην Ακρινή, συμφωνήθηκε ομόφωνα από κατοίκους, την Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή και τους βουλευτές (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση με τέσσερα σημεία που αφορούσαν στην κλιμάκωση διεκδίκησης του δίκαιου αιτήματος της Ακρινής.

Και οφείλαμε να σεβαστούμε την απόφαση αυτή.

Φοβάμαι πως η «πρωτοβουλία» του κυρίου Κασαπίδη , είναι μια κακή εξέλιξη, για το μέλλον της περιοχής.

Για χρόνια το πολιτικό σύστημα της περιοχής λειτουργούσε με πυροτεχνήματα, χωρίς σχέδιο, εκμεταλευόμενο κάθε συγκυρία, δημιουργώντας πολιτικές καριέρες, και προσωπικές ανέξοδες στρατηγικές.

Και η περιοχή δεν προχώρησε.

Είναι πλέον φανερό το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι, κάθε έννοια δημοκρατίας, καθώς μετατρέπουν ένα κορυφαίο πρόβλημα, σε προσωπική τους υπόθεση, διχάζοντας.

Δυστυχώς με παρόμοιες τακτικές από το πολύ μακρινό παρελθόν η περιοχή δεν πάει πουθενά.

Οσοι πορευόμαστε «με τον σταυρό στο χέρι» γνωρίζουμε καλά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την «αλεπού της ερήμου»!

Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να γνωρίσει ο λαός της περιοχής μας και την «αλεπού της πολιτικής» …

Τι κρίμα!

Μοιραστείτε την είδηση