Θεσμός που αγκαλιάζει η πόλη το διεθνές σεμινάριο Μουσικής στην Κοζάνη

2 Min Read

«Διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν πολλοί και σημαντικοί καθηγητές από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, λόγω της τεράστιας εμπειρίας που υπάρχει» χαρακτήρισε το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ), ο καλλιτεχνικός διευθυντής Διονύσης Μαλούχος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Μαλούχος είπε ότι πρόκειται για σεμινάριο που έχει εξελιχθεί σε φεστιβάλ, λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς εκτός από τις διαλέξεις, τους διαγωνισμούς, τα μαθήματα, τα εργαστήρια και τις ηχογραφήσεις διοργανώνονται συναυλίες για το ευρύ κοινό.

«Το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 31 Αυγούστου και πρόκειται για έναν ιστορικό θεσμό, τον οποίο η πόλη αγκαλιάζει και αγαπάει» σημείωσε ο κ. Μαλούχος.

- Advertisement -

Διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1988 με αφορμή ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μουσικών της UNESCO, ενώ η επανεκκίνηση του θεσμού γίνεται το 2012, έτος των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ελεύθερης Κοζάνης.

Το ΔΣΜΚ μετράει περισσότερους από χίλιους αποφοίτους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν να επιδείξουν λαμπρή σταδιοδρομία στη μουσική αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους. Συνδυάζει τον διδακτικό-εκπαιδευτικό σκοπό των πρωινών μαθημάτων με την καλλιτεχνική εμπειρία των βραδινών συναυλιών οι οποίες φέτος θα φιλοξενηθούν σε χώρους όπως το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, ο ΙΝ Αγίου Χριστοφόρου Κοζάνης, η Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κοζάνης, το Πολιτιστικό Κέντρο Βελβεντού, ο ΙΝ Αγίου Δημητρίου Αιανής, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, το Ωδείο Δ. Δημόπουλου και το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η διοργάνωση -με τη μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καθηγητών, καλλιτεχνών σολίστ, σπουδαστών και ακροατών- περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό τοπίο για όλο τον Αύγουστο στην πόλη της Κοζάνης και τη γύρω περιοχή (Σιάτιστα, Βελβεντός, Λευκοπηγή, Σέρβια κ.ά), με μουσικές που εκτείνονται από την παλαιά έως τη σύγχρονη εργογραφία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com )

Ν. Καζαντζίδου

Μοιραστείτε την είδηση