Θετικές οι εντυπώσεις από την συμμετοχή της Δυτικής Μακεδονίας στην εβδομάδα Υδρογόνου στις Βρυξέλλες

2 Min Read

Τις πολύ θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε από την εβδομάδα Υδρογόνου που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από την Hydrogen Europe, μετέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συμμετοχή του Cluster Βιοοικονομίας που σηματοδότησε την πρώτη παρουσία φορέα της Δυτικής Μακεδονίας στην διοργάνωση.

«Πλέον υπάρχει πρακτικό ενδιαφέρον στην αγορά της Ευρώπης για το υδρογόνο και βλέπουμε πόλεις που βάζουν την υδρογονοκίνηση στην καθημερινότητα και αυτοκίνητα και φορτηγά να προχωρούν στην κατανάλωση υδρογόνου για κίνηση. Εμείς στην Δυτική Μακεδονία ξεκινήσαμε πρώτοι τις ενέργειες και προετοιμασίες που απαιτούνται ούτως ώστε όταν ωριμάσουν οι συνθήκες να είμαστε πολύ μπροστά σε αυτή την τεχνολογία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασαπίδης.

Στη σύντομη ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους, προσκάλεσε φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν στον απολογισμό του ΠΕΠ της περιόδου που κλείνει στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας στην ΖΕΠ. Εκεί θα γίνει και ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα που τρέχει και οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για το στάδιο που βρίσκεται και τα έργα προς ένταξη.

Τέλος, ο κ. Κασαπίδης ανακοίνωσε πως τον Μάρτιο του 2024 θα προκηρυχθούν 48 νέες θέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαφόρων ειδικοτήτων που θα κατανεμηθούν στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. «Από το 2020 μέχρι και σήμερα με τις θέσεις αυτές, έχουμε προκηρύξει 150 θέσεις εργασίας που έρχονται να αντικαταστήσουν τις συνταξιοδοτήσεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια λόγω του παγώματος των προσλήψεων από την οικονομική κρίση» ανέφερε ο κ. Κασαπίδης.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση