Θλίψη για τον θάνατο του Μπάμπη Κιουρτσίδη – Μετά από 19 μέρες νοσηλείας πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης

5 Min Read

Μετά από 19 μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο Βέροιας, ο μέχρι πρότινος Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Κιουρτσίδης πέθανε σε ηλικία 57 ετών τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η είδηση του θανάτου του γέμισε με θλίψη συγγενείς, συναδέλφους του και φίλους. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στη Χαραυγή Κοζάνης. Αφήνει πίσω του την αγαπημένη του συνοδοιπόρο στη ζωή Φούλη Ασλανίδου και όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους.

- Advertisement -

Ο Μπάμπης Κιουρτσίδης υπηρέτησε ως ελεύθερος επαγγελματίας έως το 1997, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην ΑΝΚΟ μέχρι και το 2000.  Επόμενος σταθμός του ήταν η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης από το 2000 έως και την ημέρα που έφυγε. Ήταν ο μοναδικός προϊστάμενος που συνεργάστηκε διαδοχικά με τρεις Περιφερειάρχες, δίνοντας πάντα τη συμβουλή και την γνώση του.

Είχε πτυχίο στην Πληροφορική και Μεταπτυχιακό στις Βιομηχανικές Σχέσεις και την Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Είχε ειδίκευση στις νέες τεχνολογίες, την επιχειρηματικότητα και την διαχείριση ανθρώπινων πόρων.

Θλίψη στην Διαχειριστική Αρχή για τον Μπάμπη

Το πρωί της Τετάρτης οι συνάδελφοι του Χαράλαμπου Κιουρτσίδη, ενημέρωσαν με συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μπάμπη, όπως τον αποκαλούσαν. Το μήνυμα αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη σάς ενημερώνουμε για την απώλεια του αγαπημένου φίλου, συναδέλφου και Προϊστάμενου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, Χαράλαμπου H. Κιουρτσίδη, του Μπάμπη μας. Σήμερα χάσαμε έναν σημαντικό άνθρωπο, έναν επιστήμονα που αγωνίστηκε και υπηρέτησε πιστά επί σειρά ετών την ευρωπαϊκή ιδέα και την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό».

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Η απώλεια του συνεργάτη και Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας,  Χαράλαμπου Κιουρτσίδη μας συγκλόνισε και μας γέμισε θλίψη. Ο Μπάμπης, υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως επιστήμονας και τεχνοκράτης με ευθύνη και ευσυνειδησία την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αφήνοντας το δικό του στίγμα του στην ανάπτυξη της περιοχής. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο ενός θαυμάσιου ανθρώπου και εξαίρετου επιστήμονα, του Χαράλαμπου Κιουρτσίδη, προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Αδιαμφισβήτητα, η τοπική αυτοδιοίκηση της Περιφέρειάς μας είναι από σήμερα φτωχότερη καθώς έχασε έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και μπροστάρη σε καινοτόμα σχέδια και πρωτοποριακά προγράμματα για το αναπτυξιακό αύριο του τόπου μας.

Σύσσωμη η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, ευχόμενη να βρεθούν άξιοι μιμητές που θα καλύψουν το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε πίσω του ο Χαράλαμπος Κιουρτσίδης, συνεχίζοντας το έργο του από εκεί που το άφησε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Συλλυπητήρια επιστολή και από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

«Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος Χαράλαμπου Κιουρτσίδη. Ο Χαράλαμπος Κιουρτσίδης από τη θέση του Προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υποστήριξε την υλοποίηση σημαντικών έργων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής  Μακεδονίας και συνέβαλλε στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας».

Το «αντίο» της παράταξης «Ανατροπή-Δημιουργία»

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο και άψογο συνεργάτη κατά τη διάρκεια της πενταετούς μας θητείας, τον Προϊστάμενο της ΕΔ.Υ.Ε.Π. / Π.Δ.Μ., κ. Χαράλαμπο Κιουρτσίδη, που με τη συμβολή του άφησε το αποτύπωμά του στην περιοχή.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση