Θόδωρος Σκυλακάκης: Χαρακτηριστικό παράδειγμα λάθους επιλογής η Πτολεμαίδα 5

1 Min Read

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα λάθους επιλογής τεχνολογίας με αποτέλεσμα η μονάδα να μην είναι ανταγωνιστική χαρακτήρισε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης τη  νέα  λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα , στο περιθώριο του συνεδρίου του ΙΕΝΕ.

«Πρόκειται για ένα μη ανταγωνιστικό έργο και η ΔΕΗ δεν θα το κρατήσει» είπε προσθέτοντας πως είναι μια τεράστια επένδυση που απαξιώθηκε πλήρως.

- Advertisement -

Στο Υπουργό απάντησε το μέλος ΔΣ της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης χαρακτηρίζοντας τον «ανιστόρητο». Σε ανάρτηση του παρέθεσε το χρονικό των αποφάσεων για την κατασκευή της μονάδας και αναρωτήθηκε αν ο κ. Σκυλακάκης θα έκανε  τις αντίστοιχες δηλώσεις «πέρυσι όπου οι τιμές στην ενέργεια είχαν σπάσει κάθε ρεκόρ ελέω φυσικού αερίου»;

«Σε κάθε περίπτωση η νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5 εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας μαζί με το αντίστοιχο ορυχείο που θα την υποστηρίζει, ασφάλεια εφοδιασμού με βάση τα γεωπολιτικά παιχνίδια, τηλεθέρμανση στην πόλη της Πτολεμαΐδας και πρωτίστως καθαρό περιβάλλον αφού έχει σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων».

Μοιραστείτε την είδηση