Τι αποφασίστηκε στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση της Ανεξάρτητης Κίνησης ΑΝΤΑΜΑ στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού, με θέμα τις δημοτικές εκλογές

3 Min Read


Ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων της αυτοδιοικητικής Κίνησης ΑΝΤΑΜΑ στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού, με θέμα συζήτησης τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 σε καφενείο του Πλατανορέματος.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο -μέχρι τώρα- επικεφαλής Πολυδεύκης Λιάκος αναφέρθηκε στην εισήγηση του συντονιστικού οργάνου της Κίνησης για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές -που έχουν πιθανότερο ορίζοντα διεξαγωγής τον Μάιο του 2019- σαν ανεξάρτητη κίνηση, με άνοιγμα στον κόσμο και σε ικανούς ανθρώπους για τη δημιουργία δυναμικής προοπτικής νίκης. Έχοντας, όπως είπε, τη φιλοσοφία εφαρμογής της άμεσης δημοκρατίας, θα τεθεί από μηδενική βάση το ζήτημα εκλογής του επικεφαλής της Κίνησης από τα μέλη της, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα ψήφισης του νέου αυτοδιοικητικού εκλογικού νόμου που μπορεί να διαφοροποιήσει τις υφιστάμενες προϋποθέσεις συμμετοχής, έκανε εκτενή αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος, επιρρίπτοντας ευθύνες κυρίως στην ανυπαρξία έργου της σημερινής δημοτικής αρχής, αφήνοντας αιχμές και για τις προηγούμενες.
Ακολούθως δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους πάνω σε ζητήματα της προεκλογικής τακτικής της Κίνησης. Μεταξύ αυτών που τοποθετήθηκαν ήταν ο πρόεδρος της Ελάτης Λευτέρης Παλούκας (πρότεινε σύγκλιση 3μελούς επιτροπής της κίνησης για διερεύνηση επαφών κυρίως με τα ονόματα του δημοκρατικού χώρου που φέρονται να εξεδήλωσαν πρόθεση να κατέβουν στις εκλογές σαν επικεφαλής), ο Γιώργος Θεοφάνου («από θέση ισχύος η προσέγγιση άλλων υποψηφίων»), ο Νίκος Μπουκουβάλας, η Λίτσα Μυλωνά, ο Βασίλης Γκούμας («ανανέωση προγράμματος»), η Γιάννα Μπαλαμπανίδου («ο επικεφαλής θα πρέπει να διαθέτει ευσυνειδησία και παλικαριά»), ο Θανάσης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Κτενίδης, ο Γιώργος Κούτσιανος («καλύτερες τώρα οι συνθήκες που πρέπει να αξιοποιηθούν»), ο Χρήστος Καρδάκος, ο Αντώνης Ρήγας («το πρόβλημα ο Καλλικράτης») και ο Ξενοφών Βαΐζογλου («αυτόνομα ή συνεργασία;»). Ακολούθησαν δευτερολογίες και διαλογική συζήτηση στην οποία πήραν μέρος και οι υπόλοιποι θαμώνες του καφενείου.
Συνοψίζοντας τα όσα ακούστηκαν ο κ. Λιάκος έκλεισε τη συζήτηση με τα ακόλουθα συμπεράσματα που επικυρώθηκαν από τους παρευρισκόμενους:
– Κάθοδος της Κίνησης στις εκλογές σαν ανεξάρτητος συνδυασμός ΑΝΤΑΜΑ
– Εκλογή επικεφαλής της κίνησης υποψήφιου δημάρχου, με δημοκρατικές διαδικασίες
– Επικαιροποίηση προγράμματος προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και προβλήματα
– Όχι σε συζήτηση με άλλους υποψηφίους που φέρεται να έχουν εκδηλώσει πρόθεση υποψηφιότητας σαν επικεφαλής συνδυασμών
– Άνοιγμα στην κοινωνία και τους νέους
Στο τέλος έγινε η ανανέωση του συντονιστικού οργάνου της Κίνησης με την προσθήκη δυο γυναικών.
Γ.Μ./mikrovalto.gr

Μοιραστείτε την είδηση