Τι είναι η Ορθοδοντική Θεραπεία με το σύστημα Invisalign®; Του Δρ. Γεωργίου Μ. Λίτσα

2 Min Read

Η θεραπεία με Invisalign είναι ένας πρακτικά αόρατος τρόπος για να ισιώσετε τα δόντια σας. Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης σε υπολογιστή, το Invisalign παρουσιάζει το πλήρες πλάνο θεραπείας σας, με βάση τη συνταγογράφηση που δίνει ο ιατρός Invisalign, από την αρχική θέση των δοντιών σας έως την τελική επιθυμητή θέση. Στη συνέχεια, κατασκευάζεται μια σειρά από διάφανους νάρθηκες ειδικά για τα δόντια σας ώστε να μετακινούνται λίγο-λίγο.
Θα φοράτε τον κάθε νάρθηκα για περίπου δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα τον αντικαθιστάτε με τον επόμενο στη σειρά, έτσι ώστε τα δόντια να μετακινούνται προοδευτικά προς την αναμενόμενη τελική θέση. Ο χρόνος της θεραπείας εξαρτάται από τις ανάγκες σας και θα προσδιοριστεί από τον ιατρό Invisalign που θα επιλέξετε.

Πώς λειτουργεί;
Οι νάρθηκες Invisalign μετακινούν τα δόντια μέσω μιας σειράς προσεκτικά ελεγχόμενων κινήσεων. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σιδεράκια, η θεραπεία με Invisalign δεν ελέγχει μόνο την ποσότητα κίνησης που προσφέρει κάθε νάρθηκας, αλλά και το χρονικό σημείο της κίνησης. Επομένως, σε κάθε στάδιο, μόνο ορισμένα δόντια μπορούν να κινηθούν, ακολουθώντας το πλάνο θεραπείας Invisalign για το συγκεκριμένο στάδιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα αποδοτικό σύστημα εφαρμογής δυνάμεων.

- Advertisement -

Πόσο κοστίζει το σύστημα Invisalign;
Όπως συμβαίνει και με τις άλλες ορθοδοντικές θεραπείες, το κόστος της θεραπείας Invisalign εξαρτάται από την περιπλοκότητα του προβλήματος και την πορεία της θεραπείας σας. Ως γενικός κανόνας, το κόστος για τους ενήλικες είναι συγκρίσιμο με το κόστος για τα παραδοσιακά, μόνιμα σιδεράκια.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με Invisalign;
Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την περιπλοκότητα της θεραπείας και γενικώς είναι συγκρίσιμη με τη διάρκεια της θεραπείας με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο ιατρός Invisalign μπορεί να σας δώσει λεπτομερέστερες πληροφορίες.
Από τι κατασκευάζονται οι νάρθηκες και τι όψη έχουν;
Οι πρακτικά αόρατοι νάρθηκες κατασκευάζονται από ανθεκτικό θερμοπλαστικό υλικό ιατρικού τύπου, το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για το σύστημα Invisalign®. Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι ειδικά για εσάς και εφαρμόζουν καλά στα δόντια σας.

Μοιραστείτε την είδηση