Τι είπε για την ιχνηλάτηση σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Συντονιστής του ΕΟΔΥ Ιορδάνης Ρωμιόπουλος

2 Min Read

Συναισθηματικός, αλλά ουσιαστικός, εμφανίστηκε ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία Ιορδάνης Ρωμιόπουλος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Παρασκευή στον απόηχο της σύσκεψης, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Να υπενθυμίσουμε ότι στη σύσκεψη της Πέμπτης υπήρξαν σαφείς αιχμές σε προβληματικά σημεία στην ιχνηλάτηση, τα οποία υπογραμμίστηκαν κυρίως από την πλευρά των αυτοδιοικητικών.
Ο κ. Ρωμιόπουλος, σε μια προσωπική κατάθεση σχετικά με το τιτάνιο έργο που έχει αναλάβει, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην ιχνηλάτηση, αλλά και στην αυταπάρνηση με την οποία το ελάχιστο προσωπικό του ΕΟΔΥ εργάζεται νυχθημερόν.
“Πολλές φορές μας λένε ψέματα, εν γνώσει μας, κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης” παραδέχθηκε ο ο κ. Ρωμιόπουλος, επισημαίνοντας ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στη διαδικασία είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αρνητικό ρόλο που έπαιξαν σε αρκετές περιπτώσεις τα μέσα ενημέρωσης, “φωτογραφίζοντας” τους ανθρώπους που διαγνώστηκαν θετικοί.
“Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή είναι αυτό που συμβαίνει στο θεραπευτήριο της πόλης μας” τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος, ο οποίος είπε, ωστόσο, ότι η τάση είναι εντόνως πτωτική.
Την πικρία του εξέφρασε και για τις δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρη Τσεβεκίδη και τις αναφορές σε μη συνεργασία, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι πάντα στη διάθεση όλων κάθε ώρα και μέρα της εβδομάδας.

Μοιραστείτε την είδηση