“Τη γυναίκα και τα άδηλα στερεότυπα βάζει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ημερίδα που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας”, της Ράνιας Στυλιάδου

2 Min Read

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που εστιάζει στο θέμα «Γυναίκα και Άδηλα Στερεότυπα στη Σταδιοδρομία: Ακαδημία και πολιτική/οι» διοργανώνουν: η Επιτροπή Ισότητας των φύλων και καταπολέμησης των διακρίσεων, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Εργοθεραπείας) και το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. 

Στην Ημερίδα θα διατυπωθούν απόψεις σχετικά με τη γυναίκα και τα εμπόδια/προκλήσεις που έχει στην επαγγελματική της πορεία προς την καταξίωση, τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στην πολιτική. 

Στόχος είναι, οι συζητήσεις που θα γίνουν να επικεντρωθούν στην λειτουργική εύρεση λύσεων στα ζητήματα αυτά αλλά και στην ευελιξία που προτείνεται στην λήψη των αποφάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις στρατηγικές ισότητας που έχει υιοθετήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Σχεδίου Δράσης και εφαρμογής  πολιτικών ισότητας εν γένει. 

Κύριοι άξονες που συναντάμε στο καθημερινό βίο και δρουν παραβιάζοντας την ισότητα ή στην ενίσχυση των στερεοτύπων, θα προβληθούν τονίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης.

Η  ανάπτυξη γνώσεων σχετικά με φαινόμενα διακρίσεων (συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας που εισάγει διακρίσεις), της βίας (συμπεριλαμβανομένης της προκατάληψης ή του φύλου), της εν γένει παρενόχλησης  αποτελούν μαθησιακούς  στόχους  και κύριο λόγο διεξαγωγής- πραγματοποίησης  της συγκεκριμένης Ημερίδας.

Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στα Κοίλα Κοζάνης τη Δευτέρα 8 Απριλίου και θα ξεκινήσουν στις 2 το μεσημέρι. 

Είναι σαφές πως η θεματολογία της ημερίδας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, δημιουργώντας προϋποθέσεις εποικοδομιτικών συζητήσεων, πορισμάτων, διαμόρφωσης στρατηγικών.  

«Μπορεί μία γυναίκα πολιτικός να είναι μία νέα κατηγορία ¨Influencer¨;»

«Γυναίκα και άδηλα στερεότυπα: Η μητρότητα ως πρωταρχικός ρόλος της γυναίκας»

«Ισότητα στην εργασία»

«Γυναίκες στον Επαγγελματικό χώρο: Προκλήσεις και Προοπτικές στον Ακαδημαϊκό και Πολιτικό Τομέα»

«Η θέση της γυναίκας στην πανεπιστημιακή κοινότητα»

«Υπέρβαση του γλωσσικού σεξισμού και ένταξη της διάστασης του φύλου στα διοικητικά έγγραφα»

«Γυναίκες στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Ευσεβής πόθος ή ρεαλιστικός στόχος;».

Η παρακολούθηση της ημερίδας προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Μοιραστείτε την είδηση