Τι προτιμάτε; Μια κωλοτούμπα η πάλι εκλογές;

3 Min Read

Όσο πλησιάζει το καρναβάλι, τόσο εντίνεται ο προβληματισμός της κυβέρνησης, ιδίως δε του πρωθυπουργού , περί την ενδυματολογική τους αμφίεση. Τι κοστούμι να φορέσουν; Του «επαναστάτη» που στέλνει στο διάολο και ΔΝΤ και Σόϊμπλε, απορρίπτει τις αξιώσεις για νέα μέτρα και πάει σε εκλογές, ώστε «να μιλήσει ο λαός», όπως ξαναμίλησε το καλοκαίρι του 2015; Η του «ρεαλιστή», που αφού βλέπει ότι ακόμη και οι πιο «φιλικοί προς την Ελλάδα», εκ των εταιρών και δανειστών μας, μας ξεκόβουν ότι δεν θέλουν αποχώρηση του ΔΝΤ, κάνει ακόμη μια κωλοτούμπα, αποδέχεται αυτά που του ζητούν, για να πάρει την αξιολόγηση, και μας ανακοινώνει ότι έκανε, άλλη μια, «σκληρή» και «περήφανη» διαπραγμάτευση;

 

Ο φίλος μας Πιερ Μοσκοβισί, ρωτήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό αν περιμένει κάποιο συγκεκριμένο βήμα από την ελληνική κυβέρνηση. Και απάντησε: «Ναι, αλλά αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα! Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα (Eurogroup 20ης Φεβρουαρίου)».

 

Όταν όλοι, από τον Ντάϊσελμπλουμ ως την Λαγκάρντ, και από τον Σόϊμπλε ως τον Ρέγκλινγκ προειδοποιούν ότι χωρίς το ΔΝΤ μας περιμένει στη γωνία η χρεοκοπία, τι πρέπει να σκεφτούμε; Ότι έψαξαν τα χρηματοκιβώτια τους, και είδαν ότι δεν τους φτάνουν τα χρήματα, για να καλύψουν το κενό, αν διακόψει το ΔΝΤ την συμμέτοχη του στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος; Αστεία πράγματα. Μιλάμε για μια ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση. Που ασφαλώς και θα μπορούσε, αν ήθελε, να καλύψει τα ελάχιστα, πλέον, χρήματα που αναλογούν στο ΔΝΤ.

 

Δεν είναι λοιπόν για το «μαλλί» της Κριστίν που επιμένουν. Είναι γιατί χρειάζονται το ΔΝΤ να παίζει τον ρόλο του «κάκου». Να είναι πάντα ο «λαγός» που προτείνει ό,τι σκληρότερο μπορούν να επινοήσουν οι χρυσοπληρωμένοι χαρτογιακάδες του. Ώστε εκείνοι, οι εταίροι μας, να εμφανίζονται ως οι «κάλοι» που εφευρίσκουν «συμβιβασμούς». Ίνα, τελικώς, το καταπίνουμε το χάπι, αλλά να το έχουν επιπάσσει με ολίγη άχνη.

 

Δυστυχώς θα τα καταπιούμε και αυτά τα νέα μέτρα, με την μείωση του αφορολογήτου, δηλαδή την αύξηση της φορολόγησης των πενεστέρων. Και όχι μόνον. Απλώς θα περιμένουμε να δούμε τι είδους γλυκαντικό θα χρησιμοποιήσουν.

 

Διαφορετικώς, δεν απομένουν παρά μόνον οι κάλπες.

 

 

    Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση