Τι σημαίνει η υποδοχή προσφύγων για τα Γρεβενά – Η προσφορά των ξενοδόχων της Βασιλίτσας «έλυσε» τα χέρια της πολιτικής ηγεσίας

1 Min Read

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι έως τώρα η μοναδική περιφέρεια που δεν έχει δομές φιλοξενίας προσφύγων.
Να θυμίσουμε ότι για ένα πολύ μικρό διάστημα μόνο απο την ώρα που ξεκίνησε η προσφυγική κρίση, η Κοζάνη φιλοξένησε για λίγο καιρό στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης πρόσφυγες, ενώ για λίγους μήνες φιλοξενήθηκαν πρόσφυγες και στα ορεινά Γρεβενά.
Τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα η Δυτική Μακεδονία να φιλοξενήσει και πάλι οικογένειες προσφύγων.
Το πρώτο μεγάλο «αγκάθι» που σχετίζεται με την επιλογή του τόπου φαίνεται να ξεπερνιέται εύκολα με την προσφορά των ξενοδόχων των Γρεβενών να υποδεχτούν στις μονάδες τους οικογένειες. Η προσφορά αυτή και ιδιαίτερα μετά την άρνηση του Δήμου Βοϊου για χωροθέτηση δομής στο στρατόπεδο «Πόρτη» στη Νεάπολη, η οποία χαρακτηρίστηκε εύλογη απο τις περισσότερες πλευρές, «έλυσε τα χέρια» της πολιτικής ηγεσίας που έπρεπε να βρει μια λύση.
Η επιλογή των Γρεβενών φαίνεται λοιπόν να λύνει αρκετά προβλήματα, αν και όχι χωρίς αντιδράσεις.
Βασικό επιχείρημα το γεγονός πως όσο περισσότερο οι κλίνες του ορεινού όγκου της Βασιλίτσας χρησιμοποιούνται από πρόσφυγες και όχι απο τουρίστες, τόσο περισσότερο θα χάνουν οι υποδομές (ξενοδοχεία, ταβέρνες κλπ) την αξία τους.

Μοιραστείτε την είδηση