Τη σύσταση νέου φορέα διαχείρισης και διοίκησης της ΒΙΠΕ Κοζάνης προτείνει η Περιφέρεια

2 Min Read

Την αλλαγή φορέα διαχείρισης και  διοίκησης της  ΒΙΠΕ Κοζάνης και την απεμπλοκή της  ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο , που είχε ως μοναδικό θέμα αυτό των Βιομηχανικών Περιοχών.

Ο κ. Τσιούμαρης έκανε λόγο για τεράστιες καθυστερήσεις που δημιουργούν προβλήματα στην προσέλκυση επενδύσεων για τη μετάβαση της περιοχής.

Πρότεινε επίσης τη διερεύνηση σύστασης φορέα για τη διαχείριση και διοίκηση της ΒΙΠΕ Κοζάνης με τη συμμετοχή των Δήμων και το ΕΒΕ και στη συνέχεια να γίνουν ενέργειες για την απόκτηση της έκτασης της ΒΙΠΕ από το νέο φορέα.

Να σημειώσουμε πως το ζήτημα των ΒΙΠΕ είναι ψηλά στην ατζέντα της Περιφερειακής Αρχής, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων για την μεταλιγνιτική.

Όπως ανέφεραν πηγές της Περιφέρειας «η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο» για αυτό και αποφασίστηκε να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας Ειδικού Φορέα Διαχείρισης, με την συμμετοχή των τοπικών φορέων, στην προσπάθεια να απεμπλακεί πλήρως η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ από την Δυτική Μακεδονία.

Η Περιφέρεια καταλογίζει έλλειψη ενδιαφέροντος στην ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. κάτι που εκφράστηκε και από τον Γιώργο Κασαπίδη σε υψηλούς τόνους σε παλαιότερη συνάντηση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, το Μάιο του 2017 είχε υπογράψει με το Δήμο Κοζάνης τη δημιουργία νέου Επιχειρηματικού Πάρκου που χωροθετείται στις κτηματικές περιφέρειες Μαυροδενδρίου και Κοίλων του Δήμου Κοζάνης και έχει συνολική έκταση περίπου 680 στρέμματα, με άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό.

Τα κυριότερα έργα υποδομής είχαν ήδη ολοκληρωθεί από την ΕΤΒΑbank το 1999, ενώ απομένουν να υλοποιηθούν έργα συντηρήσεων και ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Το θέμα όμως έκτοτε δεν προχώρησε.

 

Μοιραστείτε την είδηση