Τι θα γίνει με τα παιδιά που έμειναν εκτός των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κοζάνης

1 Min Read

Ανακοινώθηκαν  στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης από το Τμήμα Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού τα αποτελέσματα επιλογής νηπίων και βρεφών στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για τη σχολική χρόνια 2019-2020.
Για τους τρεις Παιδικούς Σταθμούς της πόλης της Κοζάνης έγιναν 280 αιτήσεις με 203 νήπια να γίνονται δεκτά. Αυτό σημαίνει πως εκτός Παιδικών έμειναν 77 νήπια. Όμως ένας μεγάλος αριθμός των νηπίων που έμειναν εκτός αναμένεται τελικά να απορροφηθεί καθώς κάποια από τα νήπια που έγιναν δεκτά θα εγγραφούν στους Παιδικούς Σταθμούς, που λειτουργεί το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (voucher) ενώ υπάρχει και το περιθώριο αύξησης της χωρητικότητας των Παιδικών Σταθμών κατά 10%, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Εκτίμηση είναι πως τελικά θα καλυφθεί σχεδόν, αν όχι όλο, το σύνολο των αιτήσεων.
Οι αιτήσεις για τους περιφερειακούς Παιδικούς Σταθμούς έγιναν όλες δεκτές.
Αναφορικά με τα βρέφη, όπου υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα, υπήρξαν 80 αιτήσεις με 20 να γίνονται δεκτές. Ανάσα θα δώσει η λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού των Κοίλων, που αναμένεται να γίνει ίσως και μέσα στη χρονιά.

Γιάννης Κωσταρέλλας

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση