Τι ζήτησαν οι έμποροι της Κοζάνης στο Δημοτικό Συμβούλιο

2 Min Read

Σειρά προτάσεων κατέθεσε ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσικας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης

Ο κ. Δραγατσικας αρχικά έθεσε ως αίτημα να ανοίξουν άμεσα (αύριο) τα καταστήματα. «Όπως άμεσα έκλεισαν έτσι άμεσα να ανοίξουν με το μισό κόσμο (1-2  άτομα) στα μαγαζιά και χωρίς click away» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως αυτό μπορεί να γίνει με αυστηρό περιορισμό των εστιών κρουσμάτων.

Στην περίπτωση που αυτή η πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ζήτησε να υπάρχει οικονομική ενίσχυση ίση με το 75% του τζίρου Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου του 2019.

Αν και αυτό είναι ανέφικτο ανέφερε πως «απαιτούμε κούρεμα υποχρεώσεων για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και το πρώτο του 2021 καθώς και  παράταση καταβολής δώρων Χριστουγέννων.

Ο κ. Δραγατσικας μεταξύ άλλων ζήτησε να δοθεί  άμεση λύση με τις επιταγές (πρόταση να πληρωθούν από τις τράπεζες και μετά να πληρώθουν σε βάθος χρόνου από τους επαγγελματίες), ενίσχυση φυσικών προσώπων που έχουν επιχειρήσεις, πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής με 100% να είναι μην επιστρεπτέο, νέο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας από την Περιφέρεια με 100εκ. ευρώ και σε αυτό να συμπεριληφθούν και  οι νεοιδρυθείσες επιχειρήσεις, ένταξη του λιανεμπορίου σε προγράμματα  ΕΣΠΑ, επιδότηση εργασίας, παράταση μείωση ενοικίων, απαλλαγή από την πληρωμή δημοτικών.

«Πρέπει να γυρίσει η αξιοπρέπεια στον εμπορικό κόσμο και στην κοινωνία» κατέληξε.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση