Την άμεση επιστροφή των κρατήσεων στην επικουρική σύνταξη ζητούν οι συνταξιούχοι ΔΕΗ της Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Tην άμεση επιστροφή των παρανόμων και αχρεωστήτων, όπως τονίζουν, κρατήσεων που έγιναν στην Επικουρική σύνταξη τους από 1-9-11 μέχρι σήμερα ζητούν από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο οι συνταξιούχοι ΔΕΗ της Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους:
Ως γνωστόν με το αρθ. 44 παρ 13 του Ν.2986/11 θεσπίστηκε από 1-9-11 Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης υπέρ Α.Κ.Α.Γ.Ε. Επειδή οι μειώσεις που έχει υποστεί η Επικουρική Σύνταξη όλων, δυνάμει των Νόμων 4024/11, 4051/12 και 4093/12 (οι οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές με βάση τις αποφάσεις 2287-2290/15 της ολομέλειας του ΣτΕ) την έχουν κάνει πολύ κατώτερη από αυτήν που ίσχυε προ της 1-9-11.
Συνεχίζεται όμως ο υπολογισμός της παρακράτησης στην σύνταξη που ίσχυε 1-7-11 και όχι στην πραγματική καταβαλλόμενη. Ως εκ τούτου είναι κατάφωρα άδικη, παράνομη και αντισυνταγματική. Όλοι οι ειδικοί επανειλημμένα την έχουν αναδείξει στις τηλεοράσεις και Μ.Μ.Ε. όπως την αναφέρουμε. Για τους λόγους αυτούς συν τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας ζητούμε την άμεση επιστροφή των παρανόμων και αχρεωστήτων κρατήσεων που έγιναν στην Επικουρική Σύνταξη μας από 1-9-11 μέχρι σήμερα.
Κύριε Υπουργέ οι χιλιάδες απόμαχοι της δουλειάς δεν ξεχνάνε την αδικία – ταλαιπωρία, περισσότερο όμως σέβονται και εκτιμάνε την θεραπεία. Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, όπως έγινε και για τις εισφορές υπέρ κλάδου υγείας, προς αποκατάσταση της αδικίας, διότι οι συνθήκες επιβίωσης είναι πολύ δύσκολες και πολιτικά πονηρές. Φωνή Λαού Οργή Θεού.

Μοιραστείτε την είδηση