Την Κυριακή η κρίσιμη Λαϊκή Συνέλευση στην Ακρινή για τη βελτιωμένη πρόταση

1 Min Read

Για την Κυριακή  17 Ιουλίου 2022 και ώρα 11 ορίστηκε η κρίσιμη συνέλευση στην Ακρινή για να καθορίσει το χωριό τη στάση του απέναντι στη  βελτιωμένη πρόταση, που παρέδωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Στην Συνέλευση  έχουν κληθεί όλοι οι φορείς της περιοχής αλλά και εκπρόσωπος του Υπουργείου προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα διευκρινήσεων ή και επίλυσης αποριών που προκύπτουν από την πρόταση.

Η βελτιωμένη πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, αυξάνει την ισχύ του φωτοβολταϊκού της ενεργειακής κοινότητας Ακρινής από 20 σε 27 Μεγαβάτ (το Τοπικό Συμβούλιο είχε ζητήσει 60). Επίσης, αυξάνει κατά 35% την ισχύ των φωτοβολταϊκών στις στέγες (από 6 σε 8 Κιλοβάτ) και δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να μπουν σε καθεστώς ρύθμισης όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων (οικίες και αποθήκες) με ειδικούς όρους (άνοιγμα πλατφόρμας μόνο για τους κατοίκους και επιδότηση περίπου 500 ευρώ ανά σπίτι για τα έξοδα νομιμοποίησης). Δίνει ακόμα τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης, να εγκατασταθούν σε χώρο 1800 στρεμμάτων που βρίσκεται στο αγρόκτημα της Ακρινής και οι κάτοικοι να έχουν τη δυνατότητα της διαρκούς κατάρτισης.

Μοιραστείτε την είδηση