Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ξεκινά το τμήμα origami από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών Κοζάνης

2 Min Read


Ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών Κοζάνης ενημερώνει ότι το τμήμα origami ξεκινά ,την Παρασκευή 21 Σπετεμβρίου στις 6,30 μμ, στα γραφεία του συλλόγου στην Ηπείρου 1. θα είναι μια πρώτη συνάντηση για οσους ενδιαφέρονται. θα γίνει μια παρουσίαση από τον κύριο Δάλα Δημήτρη και για τους λάτρεις του origami αναφέρουμε λίγο την ιστορόα του.
Το origami δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική και η μηχανική, η διακόσμηση, η διαφήμιση, η ιατρική κ.α.
Το χαρτί που χρησιμοποιείται για τα origami μπορεί να είναι οποιοδήποτε τετράγωνο χαρτί. Υπάρχουν όμως και ειδικά χαρτιά, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά, αφού δεν σκίζονται και έτσι τους δίνουμε πιο εύκολα φόρμα που θέλουμε. Κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και χρώματα ανάλογα με τα μοντέλα που θέλει κανείς να φτιάξει.
Οι τεχνικές που υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει έργα origami είναι πολλές και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται, νέες ιδέες και μέθοδοι προκύπτουν.
Οι σύγχρονοι δημιουργικοί τρόποι διπλώματος δημιουργήθηκαν από τον Akira Yoshizawa, ο οποίος μαζί με τον Αμερικανό Sam Randlett εισήγαγαν το σύστημα γραμμών και τόξων που χρησιμοποιείται στα διαγράμματα οδηγιών.
το origami μπορεί όμως να έχει εφαρμογή στην κατασκευή ενός ηλιακού συλλέκτη ο οποίος διπλώνεται για εξοικονόμηση χώρου και ανοίγει όταν χρειάζεται. Η μέθοδος αυτή είναι ενός Ιάπωνα καθηγητή πανεπιστημίου του Koryo Miura. Μόσχευμα στέντ που παρουσιάστηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Μπορεί να εισαχθεί σε φθαρμένη αρτηρία διπλωμένο και να ξεδιπλωθεί στη συνέχεια. Η αρχική του διάμετρος μπορεί να είναι 1,2 – 1,3 εκατοστά και όταν ξεδιπλωθεί να φτάσει τα 2,5 – 5 εκατοστά
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου.

Μοιραστείτε την είδηση