Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου αναμένεται να εγκριθεί από τον ΕΛΓΑ το πόρισμα της επιτροπής για τις ζημιές στα ροδάκινα

2 Min Read

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου αναμένεται να εγκριθεί από τον ΕΛΓΑ το πόρισμα της επιτροπής για τις ζημιές στα ροδάκινα, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου ο βουλευτής είχε συνάντηση την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου και η βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, με θέμα την έναρξη των διαδικασιών για την αποζημίωση των παραγωγών, οι οποίοι υπέστησαν ζημία στις πρώιμες ποικιλίες των συμπύρηνων ροδάκινων και στις ποικιλίες των επιτραπέζιων ροδάκινων που την περίοδο των βροχοπτώσεων (13-17 Ιουλίου) βρίσκονταν στην φάση της ωρίμανσης, μετά την κατάθεση του πορίσματος της επιτροπής που είχε συγκροτηθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την διερεύνηση των αιτίων της ζημιάς.
Όπως έχει γνωστοποιηθεί, η επιτροπή στο πόρισμά της αποφάνθηκε τελικά ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες αποδίδονται άμεσα στις βροχοπτώσεις.
Ο κ. Αποστόλου σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ συμφώνησαν το πόρισμα αυτό να εισαχθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ στην συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης.
Αμέσως μετά την έγκριση από το Δ.Σ. θα ακολουθήσουν οι αναγγελίες, προκειμένου να γίνουν δηλώσεις από τους παραγωγούς που δεν έχουν κάνει νωρίτερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία της αποζημίωσης.

Μοιραστείτε την είδηση