Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της “Εργατικής Αλληλεγγύης”

4 Min Read

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί τους εργαζόμενους και μέλη του στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέ-λευσή του που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Οι αρχαιρεσίες του συνδικάτου πραγματοποιούνται σε μια εποχή που η κοινωνία και οι ερ-γαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε νέα σαρωτικά μέτρα των φονικών μνημονίων που συνε-χίζει και προωθεί η κυβέρνηση.

- Advertisement -

Το 3ο μνημόνιο είναι εδώ!
● Απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας για χάρη των τραπεζών.
● Διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, περικοπή των συντάξεων, ταφόπλακα της σύνταξης χηρείας, στα επικουρικά και στα εφάπαξ. Σύνταξη – επίδομα ελεημοσύνης.
● Μειώσεις μισθών και κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων με προώθηση αντισυνδι-καλιστικών μέτρων που θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές.
● Μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας, ΔΕΗ, κ.ά..
● Άγρια φοροεπιδρομή στα φτωχά λαϊκά κοινωνικά στρώματα.

Τα τρία προηγούμενα χρόνια με το Συνδικάτο δώσαμε πολλές μικρές και μεγά-λες μάχες ενάντια στην Ε.Ε, στις μνημονιακές κυβερνήσεις, στην εργοδοσία και στην διαπλοκή της με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Η ελπίδα μας τα ταξικά σωματεία και στους αγώνες μας!
Να εγκαταλείψουμε άμεσα την απογοήτευση, την αυταπάτη για εύκολες λύσεις την
ανάθεση και την αναμονή και πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.
Να συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ώστε να συνα-ποφασίσουμε όλοι μαζί την πορεία του συνδικάτου από εδώ και πέρα με σκοπό:
• Την ανασυγκρότηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην ΔΕΗ που θα στα-θεί εμπόδιο στα σχέδια τους για την οικονομική εξαθλίωση, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και το ξεπούλημα της επιχείρησης.
• Την συμβολή μας στην αναζωπύρωση των εργατο-λαϊκών αγώνων που είναι ανα-γκαίοι για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας

Για:
➢ Ανακατανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να προβάλλουμε και να διεκδικήσουμε τις εργατικές ανάγκες και δυνα-τότητες της εποχής μας.
➢ Με ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και ασφάλισης. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης
➢ Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις – μετοχοποιήσεις. Επαναφορά 100% στην ιδιοκτησία του δημοσίου όλων των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων
➢ Δημιουργία άμεσα της 5ης φυλακής στα ορυχεία, υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις και να καταργηθούν οι εργολαβίες και το δουλεμπόριο.
➢ Δημόσια και κοινωνική ασφάλιση για όλους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστι-κών νόμων.. Εργατική διοίκηση των ασφαλιστικών ταμείων.
➢ Ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και ουσια-στικός έλεγχος από τα συνδικάτα και τις ΕΥΑΕ. Υπεράσπιση του θεσμού των Βα-ρέων και Ανθυγιεινών και διεύρυνσή του με τις νέες επαγγελματικές ασθένειες.
➢ Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.
➢ ΔΕΗ 100% στο δημόσιο με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Ρεύμα φθηνό για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, τους μικρομεσαίους αγρότες και τις ευπαθείς ομά-δες. Να πληρώσουν οι βιομηχανίες την τιμή του ρεύματος πάνω από το κόστος
➢ Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι οργα-νικές θέσεις και να καταργηθούν οι εργολαβίες και το δουλεμπόριο.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. – ΕΜΕΙΣ θα αλλάξουμε τη Ζωή μας
Συνεχίζουμε τον αγώνα, ταξικά, ενωτικά, μαχητικά

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μοιραστείτε την είδηση