Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η παράσταση «Λιγνίτη Τόπος ή Τι»

2 Min Read

Όταν μια λαμπρή ιδέα, συναντά μια εξαιρετική «πένα» και συνδυάζεται με μια άψογη παραγωγή, το μόνο που μπορεί να βγει από αυτή την καλλιτεχνική σύνθεση είναι ένα άρτιο αποτέλεσμα. 

Η θεατρική παράσταση «Λιγνίτη Τόπος ή Τι» που ανέβηκε για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουλίου, και είχε ως κεντρικό θέμα τη «βίαιη» απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στην Κοζάνη και τη Φλώρινα που είναι οι άμεσα εμπλεκόμενες, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έδωσε «τροφή για σκέψη», σε όσους την παρακολούθησαν. 

- Advertisement -

Η σκηνοθέτρια και δραματουργός Μαρία Βαρδάκα, η οποία είχε και τη σύλληψη της ιδέας, μιλώντας στον «Χ» ανέφερε πως η παράσταση ήταν sold out από το Υπουργείο, αλλά υπήρχε και κόσμος ο οποίος πήγε να παρακολουθήσει την παράσταση, χωρίς να κάνει κράτηση. «Πρέπει να ήμασταν τουλάχιστον 350 άνθρωποι εκεί. Οι εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές και οι άνθρωποι είπαν πως είπαμε αλήθειες και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα, το ότι ειπώθηκαν αλήθειες», σημείωσε η κα Βαρδάκα.

Στη συνέχεια ανέφερε πως με αυτό το έργο, ήθελαν να αποτίνουν φόρο τιμής στους εργαζομένους της ΔΕΗ, από την αρχή της ζωής των λιγνιτικών μονάδων έως και σήμερα, καθώς κόντρα στα όποια συμφέροντα, οι εργαζόμενοι ήταν και είναι πάντα εκεί και δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με κίνδυνο της ζωής τους και με κάποιους να έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς υπάρχει ολόκληρος κατάλογος νεκρών. 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Photo credit: Δημήτρης Πολυχρονιαδης

Μοιραστείτε την είδηση