Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο «Βαφτιστικός»

2 Min Read

Τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό της Κοζάνης άφησε η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» σε μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και του ΟΑΠΝ με τη συμμετοχή της Ορχήστρας και της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.
Η οπερέτα παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Τέχνης το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλοθεάμον και μουσικόφιλο κοινό της πόλης, καθώς φέτος συμπληρώνονται τα 100 χρόνια απο την πρώτη παρουσίασή της. Την παράσταση διηύθυνε μουσικά ο Χρήστος Κτιστάκης, ενώ η σκηνοθεσία ήταν της Σερβιώτισσας Κασσάνδρας Δημοπούλου.
Πέντε λυρικοί τραγουδιστές βρέθηκαν επί σκηνής μαζί με τους ηθοποιούς και τους μουσικούς κι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια δίωρη παράσταση με εξαιρετικό ρεπερτόριο και θαυμάσια κοστούμια εποχής, χαρίζοντας στο κοινό ένα ταξίδι στο χρόνο.
Η υπόθεση του έργου τοποθετείται χρονικά στην περίοδο της επιστράτευσης του 1918. Το ζεύγος Ζαχαρούλη, που ζει στην Αθήνα, γιορτάζει τη δεύτερη επέτειο των γάμων του. Ο Ζαχαρούλης, επιστρατευμένος λόγω του πολέμου, έχει κατορθώσει να βγει βοηθητικός και να τοποθετηθεί στο τάγμα αυτοκινήτων. Συζητώντας με τους προσκεκλημένους του, ο Ζαχαρούλης διηγείται ότι η γυναίκα του (Βιβίκα), όταν ήταν ακόμα παιδί, είχε βαφτίσει κάποιον στη Λειβαδιά και πως ο βαφτιστικός της αυτός, βρίσκεται τώρα στρατιώτης στο μέτωπο. Η καινούργια στολή του Ζαχαρούλη που έρχεται από το ραφείο γίνεται αιτία ενός καυγά. Η Βιβίκα κατηγορεί τον άντρα της πως είναι δειλός, και «κουραμπιές». Το μόνο που την παρηγορεί, είναι ο βαφτιστικός της (ο Μάρκος Κορτάσης) που βρίσκεται στο μέτωπο και πολεμά σαν ήρωας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=skP-fY6t8Qk

Φωτογραφίες- βίντεο Δήμος Κοζάνης (facebook)

Μοιραστείτε την είδηση