Αποκατάσταση αδικίας: Το αναβαλλόμενο “τέλος ταφής” γλίτωσε τη Δυτική Μακεδονία από τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη λόγω της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων

2 Min Read

Την επιδότηση των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, με το επιπλέον ποσό που θα απαιτηθεί ή το μεγαλύτερο μέρος αυτού ,  ώστε να μη χρειαστεί να μετακυλήσουν την αύξηση από τη σημερινή τιμή διαχείρισης απορριμμάτων 34ευρώ/τόνο στα 67 ευρώ/τόνο, όταν  λειτουργήσει τον Ιούνιο η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων , στους δημότες τους, ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας. Η επιδότηση θα  διαρκέσει όσο δεν θα τίθεται σε ισχύ το τέλος ταφής.

Το τέλος ταφής είναι, είναι τέλος που θεσπίστηκε το 2012, και θα επέβαλλε πρόστιμο στις περιοχές που δεν διαχειρίζονται σωστά τα απορρίμματα τους. Η Δυτική Μακεδονία με τη ΜΕΑ αλλά και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες τις ΔΙΑΔΥΜΑ, είναι η μοναδική Περιφέρεια, η οποία δεν κινδυνεύει να της επιβληθεί τέλος ταφής. Η συνεχής αναστολή του μέτρου, δημιουύργησε έντονο εκνευρισμό και αμηχανία στους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας  καθώς θα έπρεπε να εξηγήσουν στους δημότες το λόγο για τον οποίο ενώ ως περιοχή  εφαρμόζουμε στο ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα από την Ευρωπαική νομοθεσία και μάλιστα με σημαντικό κόστος, οι υπόλοιπες περιοχές με αντιπεριβαλλοντική αντιμετώπιση και σκουπίδια σε ρυάκια και θάλασσες, πλήρωναν εντυπωσιακά μικρότερα ποσά.

- Advertisement -

Τέλικα τη λύση φαίνεται πως δίνει η απόφαση της κυβέρνησης, ανακουφίζοντας Δημάρχους και δημότες.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση