Το Cas δικαίωσε την Κοζάνη για την προσφυγή  αλλά μπορεί αυτό να μην είναι αρκετό

3 Min Read

Η πολυαναμενόμενη απόφαση του CAS για την προσφυγή της Κοζάνης και της Λευκίμμης  κατά του Μακεδονικού βγήκε, δικαιώνοντας τα «λιοντάρια» αλλά και την ομάδα της Κέρκυρας.

Φαίνεται όμως αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για τη δικαίωση της Κοζάνης (αλλά και της Λευκίμμης) με το ελληνικό ποδόσφαιρο να μη σταματά να μας εκπλήσσει.

Αξίζει να σημειώσουμε πως με την ανακοίνωση της είδησης υπήρξε τεράστιος ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων της Κοζάνης, που έδωσε τη θέση του στην ανησυχία όσο περνούσε η ώρα καθώς φαίνεται πως η ερμηνεία της απόφασης θα είναι και πάλι θέμα συσχετισμού δυνάμεων.

Το ιστορικό

Να υπενθυμίσουμε πως ο Μακεδονικός είχε κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Λευκίμμης στο μεταξύ τους παιχνίδι στο οποίο είχε ηττηθεί.

Μια ένσταση που ήταν εκτός ορίων λογικής καθώς ο παίκτης στην πραγματικότητα δεν είχε τιμωρηθεί ποτέ στο φύλλο αγώνα ενώ το όνομα του δεν ήταν στους πίνακες με τους τιμωρημένους, που βγαίνει πριν κάθε αγωνιστική.

Πρωτόδικα η ένσταση του Μακεδονικού απορρίφθηκε αλλά σε δεύτερο βαθμό ο Μακεδονικός δικαιώθηκε σε μια απόφαση, που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν.

Η Κοζάνη και η Λευκίμμη προσέφυγαν στο CAS με το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο να ζητά αρχικά να μην προχωρήσουν τα play off ανόδου (με τη συμμετοχή του Μακεδονικού).

Η ΕΠΟ ξεκίνησε τα play off κανονικά και αυτά ολοκληρώθηκαν με τον Μακεδονικό να παίρνει την άνοδο.

Tο CAS αποφάσισε τη επικύρωση μερικώς των εφέσεων Κοζάνης και Λευκίμμης ενάντια στο Μακεδονικό.

Συγκεκριμένα το CAS απέρριψε την έφεση του Μακεδονικού ενάντια στη Λευκίμμη και αποφάσισε πως δεν πρέπει να επιβληθεί ποινή αλλά και αφαίρεση βαθμών.

Και ενώ αυτό θα σήμαινε πως η Κοζάνη θα ήταν πρωταθλήτρια, το CAS χαρακτήρισε μη αποδεκτή την αίτηση της για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και της Λευκίμμης για παραμονή στην κατηγορία.

Το μπαλάκι τώρα πέφτει στην ΕΠΟ, που θα πρέπει να αποφασίσει τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Λάκης Σημαιοφορίδης στο Metrosport: «Δεν ανατρέπεται η βαθμολογία, μερική δικαίωση Λευκίμμης»

«Μπορεί να δικαιώνεται μερικώς η Λευκίμμη, αλλά ο βαθμολογικός πίνακας δεν αλλάζει. Είναι ένα επιχείρημα που χρησιμοποιήσαμε και ίσως να δικαιολογεί το μερικώς που αναφέρει η απόφαση. Δεν ανατρέπει τον πίνακα και είναι λογικό, γιατί συμμετείχε στους αγώνες μπαράζ ο Μακεδονικός. Η ΕΠΟ θα ερμηνεύσει την απόφαση και αν την εφαρμόσει όπως είναι, δεν μπορεί να ανατρέψει τον βαθμολογικό πίνακα. Της το απαγορεύει η απόφαση. Ας αναζητήσουν τους λόγους σε νομικά σφάλματα».

 

Μοιραστείτε την είδηση