«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έρχεται στην Κοζάνη

3 Min Read

Για πέντε μέρες στον σιδηροδρομικό σταθμό θα βρεθεί το Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης με δράσεις για γονείς και παιδιά

 

Στην Κοζάνη θα βρεθεί για πέντε μέρες το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», αντικείμενο του οποίου είναι η πραγματοποίηση δράσεων πρόληψης για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μια από τις δραστηριότητες του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο εντάσσει συχνά την Κοζάνη στις ενημερωτικές του δράσεις.

Το Κινητό Εργαστήριο θα «στηθεί» στον χώρο του παλιού ΟΣΕ και οι εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης θα αφορούν κρίσιμους τομείς όπως την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον εκφοβισμό μέσω ηλεκτρονικών μέσων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού κ.ά.. Οι δράσεις θα είναι διαδραστικές και θα γίνουν με τρόπο που προσελκύουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» οι ενημερώσεις και εκπαιδεύσεις θα γίνουν, πρωινές και απογευματινές ώρες ως εξής:

Τα πρωινά, Δευτέρα 27 έως Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 (09:00 – 13:45), οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κοζάνης, σε επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης σε θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά, για την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ενδοσχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο εκφοβισμός μέσω ηλεκτρονικών μέσων, η κακοποίηση και η παρενόχληση κ.ά.

Το απογεύματα θα είναι αφιερωμένα στους ενήλικες της Κοζάνης. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 27 έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 (έως 19:30), οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική παρέμβαση με θέματα που μπορεί να αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, τα Δικαιώματα των παιδιών, τις εξαφανίσεις, τη σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας κ.ά., μόνοι/ες τους, οικογενειακά μαζί με τα παιδιά τους ή οργανωμένοι/ες σε ομάδες/συλλόγους. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν σε εντατικές επιμορφώσεις επάνω σε σχετικές θεματολογίες.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού επικοινωνώντας στο 2310 250160 (Τμήμα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη) ή μέσω email στο [email protected] (θέμα: Δράσεις «ΟΔΥΣΣΕΑ» στην Κοζάνη»).

Οι δράσεις για γίνουν σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφέρεια Δυτική Μακεδονίας.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση