To “έλα να δεις” στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού- Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δημοτικούς χώρους,παραίτηση του Δημάρχου ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι

5 Min Read

Κομμένο είναι από το ρεύμα στο ΚΕΠ του Δήμου Σερβίων Βελβεντού και στο δημοτικό κατάστημα . Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη πρόκειται ο δήμαρχος να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη στις υπηρεσίες της ΔΕΗ για να προχωρήσει σε διακανονισμό με την καταβολή ποσού 40.000 ευρώ.

Ανακοίνωση Δημοτικών Συμβούλων Δ.Ε. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

Για ακόμη μία φορά η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής και του κ. Κοσματόπουλου προσωπικά, σε απόλυτο βαθμό. Ενώ θα μπορούσαν να δρομολογήσουν την πληρωμή ενός τμήματος της οφειλής από τον περασμένο Μάιο, καθώς ήταν ψηφισμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο πίστωση 52.000 περίπου, όλο το καλοκαίρι δεν έγινε έστω αυτή η μικρή πληρωμή και δεν φρόντισαν να γίνει, ακόμη και όταν έλαβαν την επιστολή από το εμπορικό τμήμα της ΔΕΗ ΑΕ, στις αρχές Οκτωβρίου. Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή ήταν τα ταξίδια στη γειτονική Αλβανία, για άρτον – θεάματα και αδελφοποιήσεις. Αποτέλεσμα αργά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής να βγουν οι πέντε εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης από τον Προμηθευτή. Ούτε την προσπάθεια να πληρώσουν την Παρασκευή το πρωϊ το ένταλμα που έβγαλαν σήμερα, δεν είχαν την διορατικότητα να δρομολογήσουν.

- Advertisement -

Αυτό είναι το μεγάλο «ευχαριστώ» και η δέσμευση για την εξυπηρέτηση του κ. Κοσματόπουλου στους δημότες της Δ.Ε. Βελβεντού, οι οποίοι το 2014 τον «εμπιστεύθηκαν» (μόνο σ’ αυτόν δεν έδειξαν την εμπιστοσύνη τους φυσικά) σε ποσοστό 75% περίπου, το οποίο μέσα στον οικισμό του  Βελβεντού έφτασε στο 82%. Τη μόνη Δημ. Ενότητα του Δήμου που στα ανταποδοτικά τέλη της Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, είναι οριακά πλεονασματική (το οποίο αμφιβάλλουμε κατά πόσο έχει εμπεδώσει ο Δήμαρχος). Σήμερα όμως τα δύο κυριότερα κτίρια εξυπηρέτησης των δημοτών στο Βελβεντό, είναι «αποσυνδεδεμένα» από τον υπόλοιπο κόσμο, ελέω πλήρους ανικανότητας άσκησης διοίκησης.

Πρόκειται για τον συνεχή κατήφορο της διοίκησης του κ. Κοσματόπουλου (διοίκηση ουσιαστικά 3-4 μόνο ατόμων, κάποιων μη θεσμικών) στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Ενός Δήμου που έχει τη μοναδική πρωτοτυπία στη χώρα μας να μην έχει ορισμένο Αντιδήμαρχο Οικονομικών, να μην έχει χάραξη οικονομικής πολιτικής, καθώς ο ίδιος ο Δήμαρχος που έχει την ευθύνη, δεν ασχολείται (όντας απόντας τις παραγωγικές ώρες της ημέρας) και τις περισσότερες φορές δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διαχείριση, οικονομικός προγραμματισμός και διαδικασίες λογιστηρίου. Η ανυπαρξία πολιτικής κατεύθυνσης και διαχείρισης των διοικητικών θεμάτων του Δήμου στο απόλυτο, με δεδομένο ότι στο μυαλό του Δημάρχου κυριαρχούν οι «απογειώσεις», τα «αμνοερίφια για το Κουβέϊτ» και οι μεγαλοεπενδυτές.

Θεωρούμε και γνωρίζουμε, ότι έχουμε και εμείς ένα πολύ σημαντικό μερίδιο ευθύνης, διότι πολύ απλά συνταχθήκαμε, θέλοντας να προσφέρουμε στον τόπο μας, στο πλευρό ενός, όπως με σειρά ενεργειών πολλάκις έχει αποδειχθεί, ανίκανου και επικίνδυνου για τον τόπο υποψηφίου τότε και Δημάρχου μετέπειτα έως και σήμερα. Δεν χωρούσε στο μυαλό μας ότι κάποιος θα καταλάμβανε τον δημαρχιακό θώκο και θα είχε ως πρώτη προτεραιότητα την απαξίωση και τον χλευασμότων αιρετών-συνεργατών του και του υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου (στο οποίο συμπεριφέρεται άσχημα), ενώ θα ονειρευόταν μόνο «συνεργασίες τύπου καφετέριας και ταβέρνας» με ανθρώπους που, αν επιδιώξουν να επενδύσουν, θα προτάξουν ορθώς το συμφέρον της Επιχείρησης  τους. Όσο για τα θέματα του Δήμου, αυτά είναι άλλο ανέκδοτο για τον κ. Κοσματόπουλο. Παντελής αδιαφορία και άγνοια στην αντιμετώπιση των πραγματικών θεμάτων που χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης.

Χαρακτηριστική ήταν η ολοκληρωτική απουσία του από την γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Βελβεντού την περασμένη Παρασκευή, στην οποία παρότι προσκαλέστηκε εγγράφως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τρίτης να παραστεί και να δώσει πληροφορίες για το Κληροδότημα Παπαναστασίου και την επίλυση θεμάτων αυτού, ο κ. Κοσματόπουλος αγνόησε δημότες και μαθητές που θα του απεύθυναν ερωτήματα και προβληματισμούς. Όταν δεν ασχολείσαι με τα θέματα της Παιδείας που αφορούν τους πολίτες, τι υπηρεσίες και κίνητρα να δώσεις στους νέους;

Τον καλούμε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης στο Δήμο μας, να προσφέρει τη μοναδική Υπηρεσία που του έχει απομείνει. ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Δημάρχου και κατόπιν όλου του Δημ. Συμβουλίου, είναι η μοναδική χαραμάδα φωτός που μπορεί να έχει ο τόπος, διότι το 2019 είναι πολύ μακριά και ο κατήφορος που έχει η Δημοτική Αρχή είναι χωρίς σταματημό.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημ. Ενότητας Βελβεντού

Ζορμπάς Μιλτιάδης

Παπαδημητρίου Ζήνων

Κουκάλης Δημήτριος

Κοσμάς Δημήτριος

Μαλιούρα Παναγιώτα

Μοιραστείτε την είδηση