Το «Εναλλακτικό της Μετεγκατάστασης Ακρινής Σχέδιο» ολοκληρώνει το Υπουργείο Ενέργειας

2 Min Read

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση Σκρέκα και τοπικών συμβούλων της Ακρινής

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί το «Εναλλακτικό της Mετεγκατάστασης Ακρινής Σχέδιο» που εκπονείται από το Υπουργείο Ενέργειας και θα ανακοινωθεί στους κατοίκους με επίσκεψη του ίδιου του Υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Αυτή ήταν η δέσμευση του Υπουργού στην συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα με τοπικούς συμβούλους της Ακρινής και του Δημάρχου Κοζάνης στο Υπουργείο Ενέργειας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι τοπικοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Πουτογλίδης, Χαράλαμπος Σισμανίδης, Ζώης Μουρατίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης Παντελής Καρακασίδης. Πρόκειται για μια συνάντηση που προέκυψε μετά από αίτημα του Δήμου Κοζάνης και επαφών που είχαν τα μέλη του τοπικού συμβουλίου με τον ίδιο τον Υπουργό Ενέργειας.
Οι συμμετέχοντες έθεσαν στον Υπουργό το στάσιμο θέμα της μετεγκατάστασης και την υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής των κατοίκων τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο ο κ. Σκρέκας σχεδόν απέκλεισε το θέμα της μετεγκατάστασης του χωριού και ενημέρωσε πως σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η εκπόνηση του Εναλλακτικού της Μετεγκατάστασης Σχεδίου το οποίο ακούστηκε για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο από τον προηγούμενο Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε πως το Σχέδιο αυτό θα αποτελείται από δυο βασικούς πυλώνες:
– Ο πρώτος πυλώνας θα περιλαμβάνει την οικιστική αναβάθμιση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, με διάφορα έργα υποδομής.
– Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην επαναπόδοση εδαφών σε κατοίκους της Ακρινής για την ανάπτυξη αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων αλλά και συμμετοχή τους σε προγράμματα ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με σκοπό την απόκτηση εισοδήματος.
Ο Υπουργός Ενέργειας δεσμεύτηκε πως στις αρχές του Σεπτέμβρη (πιθανά μεταξύ 10 – 15 Σεπτεμβρίου) θα βρεθεί στην Ακρινή και θα παρουσιάσει ο ίδιος στους κατοίκους το εναλλακτικό σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα την λάβει η τοπική κοινωνία, γι αυτό και ο κ. Σκρέκας είπε πως εφόσον οι κάτοικοι συμφωνήσουν με το Σχέδιο, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες της οικιστικής αναβάθμισης του χωριού.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση