Το ενδιαφέρον των μέσων σε όλη τη χώρα θα προσελκύσουν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Βιβλιοθήκης

2 Min Read

Στην κάλυψη των εγκαινίων της Βιβλιοθήκης καλεί ο δήμος Κοζάνης τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης με το ακόλουθο κείμενο:
Η Κοζάνη, πρωτεύουσα και κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, με ιστορία που οι ρίζες της φτάνουν στα τέλη του 14ου αιώνα, έχει την τύχη να διαθέτει μία από τις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας.
Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης ιδρύθηκε το 1688, ως σχολική βιβλιοθήκη, που στο πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε στην ιστορική βιβλιοθήκη Κοζάνης. «Οίκος βελτιώσεως» το 1813, «Αναγνωστήριο Κοζάνης» το 1916 και λίγα χρόνια μετά «Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης», όπου από το 1930 διέπρεψε ως διευθυντής ο Ν.Π. Δελιαλής. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης είναι μια βιβλιοθήκη με πλούσια και μακρόχρονη ιστορία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού παλαιών βιβλίων που περιέχει, των χειρογράφων, των αρχετύπων, των παλαιτύπων, του αρχειακού υλικού, αλλά και του όγκου της σύγχρονης συλλογής της.
Όλος αυτός ο πλούτος της Βιβλιοθήκης Κοζάνης απέκτησε νέα στέγη και μετακομίζει στο καινούριο κτίριο της Βιβλιοθήκης, που είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, και θα αποτελέσει χώρο έρευνας, μουσειακό επισκέψιμο χώρο και πυρήνα των γραμμάτων και του πολιτισμού της περιοχής και της χώρας.
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της βιβλιοθήκης, θα πραγματοποιηθούν από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και θα παρευρεθούν κορυφαίοι άνθρωποι του πνεύματος, των γραμμάτων και του πολιτισμού από όλη την Ελλάδα, στις 10 Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε την είδηση