Το Γρα-Γρου ξαναζωντανεύει μέσα από ένα graphic novel

2 Min Read

Το σημείο αναφοράς του περάσματος από την Κεντρική στη Δυτική Μακεδονία, το ιστορικό και θρυλικό εστιατόριο Γρα-Γρου στην Καστανιά, ζωντανεύει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου των Τάσου Ζαφειριάδη, Γιάννη Παλαβού και Θανάση Πέτρου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο στη λογική κόμικ, μέσα από τις σελίδες του οποίου ξετυλίγεται η ιστορία μιας κοπέλας που φθάνει στο Γρα-Γρου, με στόχο να περάσει το τοξωτό γεφύρι που υπάρχει στην άκρη του δρόμου. Από το δισταγμό της ξεκινά και η πλοκή της ιστορίας.

- Advertisement -

«Το Γρα-Γρου είναι ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο βιβλίο. Ένα graphic novel, μια καινούργια εκδοχή και διάσταση στη λογοτεχνία που συνδυάζει το λόγο και την εικόνα και είναι εμπνευσμένο από το Γρα-Γρου το θρυλικό εστιατόριο στην Καστανιά» ανέφερε η Δήμητρα Καραγιάννη, φιλόλογος-συγγραφέας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος και παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Λαογραφικό Μουσείο. «Είναι μια ιστορία μυθοπλασίας που συνδυάζει διαφορετικά στοιχεία και ξυπνάει εικόνες και μνήμες πολλών που περνούσαν από την Καστανιά κάνοντας εκεί τη στάση τους» τονίστηκε από την κ. Καραγιάννη.

Οι δημιουργοί από την πλευρά τους μίλησαν για το πώς στήθηκε το βιβλίο και συνομίλησαν με το κοινό για τις κοινές εμπειρίες στο αγαπημένο αυτό στέκι των ταξιδιωτών.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση