Το ήθος

1 Min Read

Ένας πολιτικός αγώνας δεν κρίνεται απο το αποτέλεσμά του, αλλά απο την ποιότητα του λόγου και της συμπεριφοράς όσων τον δίνουν, είτε είναι οι πρωταγωνιστές, είτε είναι οι κομπάρσοι της αναμέτρησης.
Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, οι προεκλογικοί αγώνες για τις δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε χαμηλούς τόνους και με ήθος. Έχουν περάσει οι εποχές (όπως μαρτυρά το αντίστοιχο εκλογικό υλικό που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση πριν μερικούς μήνες) των παρεκτροπών, των ακραίων θέσεων και των εκλογικών παθών.Οι εποχές του “αλλούρα”, του “ας” και της “θολούρας”.
Ασφαλώς, η ένταση και το κρεσέντο του αγώνα είναι στοιχεία αναμενόμενα και αποδεκτά, ως κομμάτι του πολιτικού παιχνιδιού, εφόσον δεν συμπεριλαμβάνει κιτρινισμό και χτυπήματα κάτω απο τη ζώνη.
Το καλό και το κακό ταυτόχρονα στις μικρές κοινωνίες είναι ότι γνωριζόμαστε, συναντιόμαστε και θα ξανασυναντηθούμε. Οφείλουμε, λοιπόν, στους ευατούς μας να είμαστε ευγενείς και να σκεφτούμε ότι την επόμενη μέρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα έχει σημασία να είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση