“Το Κορίτσι του Τρένου” στο Ολύμπιον

4 Min Read

Mε τη συγκλονιστική ταινία μυστηρίου που βασίζεται στο παγκόσμιο best-seller “Το κορίτσι του τρένου” ξεκινά η κινηματογραφική εβδομάδα στο “Ολύμπιον”.

 

Το κορίτσι του τρένου

 

Η Rachel παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει μάλιστα να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σε ένα απ’ αυτά. «Τζες» και «Τζέισον» τους αποκαλεί. Η ζωή τους στα δικά της μάτια είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσε και η Rachel να είναι τόσο ευτυχισμένη.

Και ένα πρωί βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Τώρα η Rachel έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος της ζωής που παρακολουθούσε από μακριά. Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουν κι εκείνοι: είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορίτσι του τρένου…

Χωρισμένη και αλκοολική, η Ρέιτσελ μαθαίνει πως μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα την οποία βλέπει κάθε μέρα από το τρένο της αγνοείται. Πρόκειται για την νταντά της νέας οικογένειας του πρώην άντρα της, την οποία είχε δει λίγες μέρες πριν αγκαλιά με κάποιον που δεν ήταν ο σύζυγός της. Αποφασίζει να μάθει την αλήθεια, μπλέκοντας σε ένα ζωντανό εφιάλτη.

 

Οι πελαργοί

 

Οι πελαργοί φέρνουν τα μωρά… ή τουλάχιστον τα έφερναν. Στις μέρες μας παραδίδουν πακέτα για ένα παγκόσμιο διαδικτυακό γίγαντα της λιανικής. Ο Τζούνιορ (Άντι Σάμπεργκ), ο καλύτερος πελαργό-πωλητής της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή, όταν κατά λάθος θέτει σε λειτουργία τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, η οποία φτιάχνει ένα αξιολάτρευτο, αλλά μη εγκεκριμένο, μωρό – κοριτσάκι.
Απελπισμένοι να παραδώσουν το δέμα -ή αλλιώς και μπελάς- πριν τους πάρει είδηση το αφεντικό, ο Τζούνιορ και η φίλη του Τουλίπα, η μοναδική άνθρωπος στο Βουνό των Πελαργών, θα δώσουν μια μάχη με τον χρόνο, για να παραδώσουν το πρώτο τους μωρό, σε ένα δύσκολο και συνάμα αποκαλυπτικό ταξίδι, που μπορεί να ενώσει και πάλι περισσότερες από μια οικογένειες, και το κυριότερο, να αποκαταστήσει την πραγματική αποστολή των πελαργών στον κόσμο.

Στην μεταγλωττισμένη version της ταινίας, τις φωνές τους δανείζουν ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, στον ρόλο του Τζούνιορ και η Λίλα Μπακλέση, στο ρόλο της Τουλίπας.

 

Κακή αρχή- Bad start

 

Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τον χαρακτήρα ενός νεαρού αγρότη, ο οποίος κινδυνεύει με δήμευση περιουσίας, εξ’ αιτίας χρεών του νεκρού πατέρα του και κατά συνέπεια αντιδρά με ακραίο τρόπο όταν έρχεται η ώρα να χάσει την κύρια κατοικία του. Η αστυνομία αρχίζει να τον καταδιώκει στην περιοχή του Κιλκίς. Η δράση εντείνεται όταν κάποιοι φίλοι του από την τοπική κοινωνία αποφασίζουν να τον στηρίξουν. Μια ομάδα κακοποιών που έχει προηγούμενα με τον ήρωα και την παρέα του βρίσκει την ευκαιρία κι επιχειρεί να κλείσει τους λογαριασμούς της με τον πρωταγωνιστή. Το τρίγωνο των καλών, των κακών και της αστυνομίας, έχει πλέον στηθεί όταν φτάνουμε στο αποκορύφωμα της δράσης, σε μια ορεινή τοποθεσία λατομικού χώρου, στην οποία οι ήρωες έχουν φτάσει έπειτα από πειρατεία ελικοπτέρου στην παρόχθια περιοχή μιας βουρκώδους λίμνης. Κατά την διάρκεια της περιπέτειας, η επί χρόνια «χαμένη» αδερφή του πρωταγωνιστή και ο πρώην ψυχίατρός του προσπαθούν να τον επαναφέρουν στην τάξη, μέσα από μια σειρά διαπραγματεύσεων.

Μοιραστείτε την είδηση