Το «σύγχρονο κουαρτέτο» στα μουσικά αναλόγια JOUR FIXE του ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης

2 Min Read

Από τα blues έως την jazz, από τον Bach στη σύγχρονη μουσική και από πρωτόγονους ήχους στον λυρισμό…. Ο Claude Bolling ( 1930) δημιουργεί μια ατμοσφαιρική περιήγηση σε μια τεράστια ποικιλία μουσικών στυλ. Αντικαθιστώντας την ορχήστρα με ένα τζαζ τρίο επιτυγχάνει έναν ευφάνταστο και πρωτότυπο ηχητικό συνδυασμό.

Η λέξη Nuance, έργο του Κωνσταντίνου Τσαφή, σημαίνει λεπτή διαφοροποίηση. Παρόλα αυτά, μέσα από τις παραλλαγές συχνά της ίδιας ιδέας, κυριαρχούν οι εναλλαγές διαθέσεων. Επιπλέον, ο κάθε μουσικός αναλαμβάνει και ρόλο σολίστα κατά τη διάρκεια του έργου.

- Advertisement -

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Τραϊανός Αλμπανούδης (κοντραμπάσο), Χρήστος Σαρκατζής (κιθάρες), Κωνσταντίνος Τσαφής (πιάνο – σύνθεση) και Δημήτρης Χατζηνικολάκης (ντραμς). Οι επιρροές στις συνθέσεις του σχήματος είναι από το χώρο της δυτικής ευρωπαϊκής, της παραδοσιακής αλλά και της μοντέρνας μουσικής.

Το κουαρτέτο στοχεύει κυρίως να δημιουργήσει πρωτότυπες συνθέσεις (αρκετές φορές με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού), ή ακόμα και να ερμηνεύσει έργα γραμμένα σε συνεργασία με άλλους συνθέτες. Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών του αναζητήσεων, το σχήμα επιδιώκει την διάδραση και με άλλα είδη τέχνης. Σύντομα θα παρουσιάσει μουσική για μια ταινία μικρού μήκους.

 

 

 

 

 

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 20.30

Εναλλακτική Σκηνή ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης

Γενική είσοδος 5 ευρώ

 

Προπώληση: στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας Wind, στα Seven Spots, στο viva.gr & στο 11876

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Πληροφορίες: ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης,

τηλ. 24610-24062 εσωτ. 1 & κινητό 6986 489049

 

 

Μοιραστείτε την είδηση