Το «τάβλι» με Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση το καλοκαίρι από το Δη Πε Θέατρο Κοζάνης

1 Min Read

To «τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη θα παρουσιάσει το καλοκαίρι σε περιοδεία το ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης. Η σκηνοθεσία θα είναι του διευθυντή του Λευτέρη Γιοβανίδη και πρώτοι-πρώτοι έκλεισαν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Η ιστορία της παράστασης είναι απλή. Δύο μεσήλικες, αντιπροσωπευτικοί τύποι της νεοελληνικής πραγματικότητας, προσπαθούν να σκαρώσουν ένα «σχέδιο» που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα τους δώσει τα φόντα για μια καλύτερη ζωή.

- Advertisement -

Η συζήτηση για το περιβόητο «σχέδιο» διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας παρτίδας τάβλι με ξεκαρδιστικούς διαλόγους από πρόσωπα οικεία, αναγνωρίσιμα, που πασχίζουν να «πιάσουν την καλή» για να βγουν από την καθημερινή μιζέρια.

Οι ήρωες του Κεχαΐδη, Φώντας και Κόλιας, είναι πρόσωπα της μεταπολεμικής Ελλάδας που ζουν μέσα στις αυταπάτες του παρελθόντος τρέφοντας μάταιες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Άνθρωποι που πασχίζουν να βγουν από το περιθώριο ζουν και ονειρεύονται το μεγάλο «κόλπο» που θα τους οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική καταξίωση. Ένα έργο με αναφορές στη σημερινή Ελλάδα και πάντα επίκαιρο.

Μοιραστείτε την είδηση