Το ταξίδι του 44ου Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ στη Δυτική Μακεδονία

4 Min Read


Έλα κι εσύ στη µεγάλη συνάντηση αγώνα της νεολαίας, στο Φεστιβάλ µας που φέτος είναι αφιερωµένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ! Το φετινό σύνθημα είναι δανεισμένο από το Καπνισμένο Τσουκάλι του Γιάννη Ρίτσου “Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!”

Ελα κι εσύ στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ µας! Απευθύνουµε κάλεσµα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήµερα προβληµατίζεται µε όσα αντιµετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. «Μπορεί να αλλάξει κάτι;», «µπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;». Το ΚΚΕκαι η ΚΝΕ απαντάµε κατηγορηµατικά: Ναι! Μαζί µπορούµε να κατακτήσουµε ένα δίκαιο, όµορφο µέλλον.

- Advertisement -

Στο Φεστιβάλ µας έχει θέση κάθε νέος και νέα που δεν βολεύεται µε τη ζωή που του ετοιµάζουν το σύστηµα, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόµµατα που τους υπηρετούν.

∆εν τους χαρίζουµε τη ζωή και το µέλλον µας! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει υποθήκη τη ζωή της σηµερινής νεολαίας, συµφωνώντας για αντιλαϊκά µέτρα µέχρι το 2060! Σε αυτό το δρόµο συναντιέται µε τη Ν∆. Και οι δύο δουλεύουν για τους ίδιους, για τους λίγους που ζουν µέσα στα πλούτη που βγαίνουν από την εκµετάλλευση των πολλών! ∆ιεκδικούµε όλα όσα έχουµε ανάγκη, παλεύουµε για µία ζωή µε σύγχρονα δικαιώµατα στη µόρφωση, στη δουλειά, στην αναψυχή, στον Πολιτισµό, στον Αθλητισµό.

Στο Φεστιβάλ µας έχει θέση κάθε νέος και νέα που δεν ανέχεται το έγκληµα των ιµπεριαλιστικών πολέµων, που δεν ανέχεται το Αιγαίο να γίνεται υγρό νεκροταφείο και η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. ∆εν δεχόµαστε η χώρα µας να γίνεται ορµητήριο για τους πολέµους των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.

Το Φεστιβάλ στήνεται µε το µεράκι, την εθελοντική σχεδιασµένη δουλειά χιλιάδων νέων, στηρίζεται στην ενίσχυση χιλιάδων ανθρώπων! Έχει γίνει θεσµός γιατί αγκαλιάζεται από δεκάδες χιλιάδες, αλλά και γιατί το µήνυµα που φέρνει είναι ανατρεπτικό, ξεχωριστό, ελπιδοφόρο. Γιατί είµαστε σίγουροι: Ό,τι σήµερα φαντάζει ακίνητο, θα κινηθεί. Ο καπιταλισµός είναι το χτες. Ο σοσιαλισµός είναι το µέλλον!

Έλα µαζί µας!

Τιµάµε τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ!

Στο δρόµο της ανατροπής µε δυνατό ΚΚΕ γράφουµε τη σύγχρονη Ιστορία, κερδίζουµε τη ζωή που µας αξίζει!

To 44o Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεκινάει και φέτος το ταξίδι του στην Δυτική Μακεδονία. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Κοζάνη

• Τρανόβαλτο 18/8, Πλατεία
• Αιανή 22/8, Πλατεία Αιανής
• Σιάτιστα 24/8, Πάρκο Αγ. Δημητρίου
• Πτολεμαϊδα 4/9, Πέτρινο Σχολείο
• Κοζάνη 7-8/9, Δημοτικός Κήπος Κοζάνης

Φλώρινα

• Θερινό Σινεμά στο προαύλιο του 1ου-2ου Δημοτικό Φλώρινας, 25/7 και 29/7
• Φλώρινα 31/8, Νέο Πάρκο
• Αμύνταιο 2/9, Πάρκο

Καστοριά

• Άργος Ορεστικό 25/8, Πάρκο Λυκείων
• Καστοριά 1/9, Πλατεία Βόρειας Παραλίας

Γρεβενά

• Δεσκάτη 9/8, Πλατεία
• Γρεβενά 1/9, Πλατεία (Ρολόι)

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα αναλυτικά προγράμματα των Φεστιβάλ.

Το ταξίδι του 44ου Φεστιβάλ στη Δυτική Μακεδονία θα κορυφωθεί με το διήμερο Φεστιβάλ, στις 7 και 8 Σεπτέμβρη, στην Κοζάνη, στο Δημοτικό Κήπο, με πλούσιο πρόγραμμα.

Μοιραστείτε την είδηση