Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν παρέχει σύμφωνη γνώμη για την πρόσληψη του Γιώτη Βασιλειάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

2 Min Read

Με απόφαση που υπογράφει ο Υφυπουργός Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν χορηγεί σύμφωνη γνώμη για την πρόσληψη του Γιώτη Βασιλειάδη στη θέση του  Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Βασιλειάδης επελέγη τον περασμένο Δεκέμβριο στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή με μια διαδικασία η οποία δεν περιελάμβανε βαθμολόγηση, καθώς αυτή έγινε ως εσωτερική διαδικασία και κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου έδωσε απλά την ψήφο του με μυστική ψηφοφορία, χωρίς να απαιτείται αιτιολόγηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

- Advertisement -

Το ζήτημα μάλιστα έλαβε πανελλήνια διάσταση καθώς υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε  από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου και συνδικαλιστικά όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» στην απόφαση του Υφυπουργού επισημαίνεται πως η απόφαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «στερείται πλήρως αιτιολογίας, καθώς δεν προκύπτει από αυτήν οποιαδήποτε εξατομικευμένη κρίση για την επάρκεια των προσόντων του επιλεγέντος υποψηφίου σύμφωνα με τις οριζόμενες στην Προγραμματική Συμφωνία και την σχετική Προκήρυξη προϋποθέσεις (ενδεικτικά: 5ετής επαγγελματική εμπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση θεατρικών παραγωγών, αποδεδειγμένες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες κ.λπ.), ούτε συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων του με αυτά των λοιπών υποψηφίων ούτε συγκριτική αξιολόγηση των προτάσεων και πλάνων προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, που οι υποψήφιοι όφειλαν να υποβάλουν σύμφωνα με τον όρο Α2 της Προκήρυξης.».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Νίκος Κέφαλος έκανε λόγο για θέμα αιτιολόγησης της απόφασης και διευκρίνισε ότι «θα εισηγηθεί εκ νέου την επιλογή του Γιώτη Βασιλειάδη, ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο,  και την αποστολή της αιτιολόγησης της στο Υπουργείο Πολιτισμού»,  αφού όπως υποστήριξε «δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας της επιλογής, είτε λόγω έλλειψης πτυχίου, είτε λόγω θέσης και επαγγελματικών προσόντων».

Απόψε θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ για να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις του.

Γιάννης Κωσταρέλλας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση