Τοgether τεύχος 29

2 Min Read


Περιπλανηθήκαμε για μια εβδομάδα με την εικαστικό Αγάπη Μαντζιώρη. Γνωρίσαμε την σκηνοθέτη Μαρία Βαρδάκα κουβεντιάσαμε για την μουσική και τους ανθρώπους με τον Γιώργο Γελαράκη, συναντήσαμε τον εκπαιδευτικό Γιώργο Τσιώνα ιδρυτή του Μουσείου παιχνιδιού Θεσσαλονίκης κάνοντας μια ιστορική διαδρομή και κάναμε μια ιστορική αναδρομή του παιχνίδιου ξεκινώντας από την Αρχαιότητα έως σήμερα. Την περάσαμε Τοgether, ταξιδέψαμε με ΚΤΕΛ και ήρθαμε πιο κοντά! Ρωτήσαμε τους ειδικούς για την πρώτη φορά που πάτησαν το play και βίωσαν την δική τους πρωτόγνωρη μουσική αποκάλυψη! Ταξιδέψαμε παρέα με την Αθηνά Σταυριανουδάκη στο Νεπάλ ανακαλύπτοντας έναν εκπληκτικό πολιτισμό, μια αποκάλυψη φυσικής ομορφιάς. Εμπνευστήκαμε από τον μαγικό κόσμο της Ιωάννας Παλάσκα.

Συζητήσαμε με τον Κωνσταντίνο Γρηγοριάδη για την ερμηνεία της τέχνης, το έναυσμά του, τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες, τον φόβο του μέλλοντος, τον δυστοπικό καινούργιο κόσμο. Αναρωτηθήκαμε μαζί του από τι είναι φτιαγμένο το μέλλον. Ρωτήσαμε νέους ανθρώπους για το πώς αντιλαμβάνονται τις σχέσεις σήμερα και πήραμε τρεις διαφορετικές απαντήσεις. Κάναμε μια κουβέντα με τον ΠΑΟΚτσή Ισοβίτη που έγραψε βιβλίο για τη ζωή του στο τσιμέντο της Τούμπας ζωντανεύοντας το πέταλο, ακούγοντας συνθήματα μιας γενιάς που ενηλικιώθηκε στα γήπεδα. Περάσαμε μια μέρα στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ και συνομιλήσαμε με τον Μάκη Αναγνώστου, εργαζόμενο και πρόεδρο εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής για την αυτοδιαχείριση, τη λειτουργία, τις δυσκολίες και το στοίχημα του εργοστασίου. Πρασινίσαμε και ανθίσαμε μαζί με την πλάση, συστηθήκαμε με τα φρούτα και τα λουλούδια της εποχής!

- Advertisement -

Ο Βασίλης Γεωργακούδης μας παρουσίασε μια συνοπτική περιγραφή στο έργο του H. Marcuse “ Ο μονοδιάστατος άνθρωπος”. Για την συμπλήρωση 50 χρόνων από το Μάη του ’68 σκεφτήκαμε να μην ανατρέξουμε στα γεγονότα εκείνης της χρονιάς αλλά στην αποτύπωση τους από τις φωνές, τα βιβλία, της ταινίες. Μπήκαμε σε μικρές εκκλησίτσες, λύσαμε τα μάγια, ζήσαμε σαν σε παράσταση μιλήσαμε για τον παλικαρισμό και το νταηλίκι, ακούσαμε μουσική.

Αυτά και άλλα πολλά στο 29 τεύχος του Together…

Καλή σας ανάγνωση!

Μοιραστείτε την είδηση