Τον πατέρα τίμησε η Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Άγιος Στυλιανός»

2 Min Read

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Άγιος Στυλιανός» τίμησε τον πατέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, την Κυριακή το πρωί.

Η Στέγη Παιδιού «Ο Άγιος Στυλιανός», που λειτουργεί από το 1958 στην Κοζάνη, είναι σταθερό σημείο προσφοράς και αγάπης. Εδώ και 65 χρόνια, είναι το συνώνυμο της φιλανθρωπίας και της βοήθειας, συνεχίζοντας καθημερινά να προσφέρει σε όλους όσοι έχουν ανάγκη.

- Advertisement -

«Ακολουθώντας το εορτολόγιο της εκκλησίας, το οποίο έχει και προεκτάσεις στην καθημερινή μας ζωή κι  έχοντας ως πρότυπο τους Αγίους που γιορτάζουμε, τιμούμε αναλόγως τον πατέρα ή τη μητέρα», ανέφερε η Μαγδαληνή Παπαδοπούλου, πρόεδρος της Στέγης.

Μαγδαληνή Παπαδοπούλου, πρόεδρος της Στέγης Παιδιού Κοζάνης «Άγιος Στυλιανός»

Όπως διευκρινίζει η ίδια, η πολιτεία γιορτάζει τον πατέρα την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, η Εκκλησία, όμως, τιμά των πατέρα των αγίων πατέρων, την έκτη Κυριακή μετά την Κυριακή του Πάσχα, που είναι η ημέρα των 318 Θεοφόρων πατέρων.

Η έκτη κατά σειρά Κυριακή μετά το Άγιο Πάσχα είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας, στην μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. Η σύνοδος συνήλθε κατά πρόσκληση του Μέγα Κωνσταντίνου κατά το εικοστό έτος της βασιλείας του και είχε διάρκεια 3,5 χρόνια. Η Α’ Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε τον Άρειο και τον Αρειανισμό. Διατύπωσε τους πρώτους όρους ορθού Χριστιανικού δόγματος και ιδιαίτερα τα περί του δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, τον Ιησού Χριστό, ως ομοούσιον τω Θεώ Πατρί. Συνέταξε τα πρώτα επτά άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως.

Κάθε χρόνο τιμάται ένας πατέρας από τη Στέγη Παιδιού και φέτος τιμήθηκε ο Πάρις Καραχάλιος για τη μεγάλη προσφορά του στη μουσική και τον πολιτισμό της Κοζάνης.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση