Τοξικά και ανώνυμα

1 Min Read
Οι εκλογές και γενικώς η αναμπουμπούλα είναι “βούτυρο στο ψωμί” του λύκου. Γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες έχουν “πάρει φωτιά” τα trolls του διαδικτύου, οι τύποι δηλαδή εκείνοι που με διαρκή σχόλια, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα.
Χαρακτηριστικό των trolls είναι ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός σχολίων σε μια μέρα. Τόσων που να διερωτάται κανείς α) αν πραγματικά υπάρχουν και β) ποια ακριβώς δουλειά κάνουν. Ενδιαφέρον είναι, επίσης, και το γεγονός ότι σπανίως τα trolls εκφράζουν κάποια προσωπική θέση, αλλά αντίθετα αρέσκονται στο μηδενισμό των πάντων και στον τοξικό σχολιασμό.
Το πρόβλημα με τους τύπους αυτούς είναι ότι παίρνουν πολύ στα σοβαρά τον εαυτό τους, όσο είναι κρυμμένοι πίσω απο την μάσκα της ανωνυμίας. Θεωρούν ότι η IP διεύθυνση και το ψευδώνυμο τους δίνουν το δικαίωμα να μιλούν με τον τρόπο που μιλούν.
Έξω από αυτό το πλαίσιο, γίνονται συνήθως τα ανθρωπάκια που δεν έχουν επιχειρήματα και κρύβονται πίσω απο την μονότονη επανάληψη λέξεων και φράσεων που κρύβουν μόνο κακία, μίσος και σκοτάδι.
Ασφαλώς και οι συνειδητοποιήμενοι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται σε αντίθεση με εκείνους που δεν ψήφισαν ποτέ με γνώμονα το καλό του τόπου, παρά μόνο με βάση το προσωπικό συμφέρον ή το γενικότερο κύμα.
Ιωάννα
Μοιραστείτε την είδηση